Yaralı korucuların tedavileri sürüyor

Bitlis-Diyarbakır karayolu üzerinde Buzlupınar mevkiinde terör örgütü PKK'lı bir grup teröristin silahlı saldırısı sonucu çıkan çatışmada yaralanan, 1'i emekli 2 köy korucusunun Bitlis Devlet Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ambulansla, dün akşam Bitlis Devlet Hastanesi'ne getirilen köy korucuları Hikmet Kandemir ve Hüsamettin Kandemir, yapılan ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı. Hayati tehlikesi devam eden Hikmet Kandemir'in göğsüne isabet eden kurşun nedeniyle parçalanan sağ böbreği, kalın bağırsağının sağ kısmının tamamı ve ince bağırsağının da bir kısmı alındı.

Bağırsağı kesildikten sonra bağırsağın bir ucu karın ön bölgesine cilde ağızlaştırılan Kandemir'in hayati tehlikesi devam ederken, Kandemir'in solunum cihazına bağlı olarak hayatını sürdürdüğü öğrenildi.

Karaciğerine kurşun isabet eden Hüsamettin Kandemir'in ise isabet eden kurşun nedeniyle 12 parmak bağırsağı delindi. Bağırsağın delinmesi nedeniyle karın içerisinde safra ve sızıntı şeklinde kan oluşması üzerine ameliyata alınan Kandemir'in, karın bölgesine isabet eden kurşun uzun uğraşlar sonucu çıkarıldı.

Karaciğeri de hasar gören Kandemir, kafasına isabet eden ve cilt altında bulunan bir kurşun ise çıkarılamadı. Kafasında cilt atında olan kurşunun hastanın iyileşmesinden sonra ameliyatla alınacağını belirtildi. Öte yandan, kaçırılan 2 öğretmen ve bir askerin kurtarılması için de bölgede operasyonlar sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber