KAÜ'de 2 bin 500 öğrenci mezuniyet coşkusunu keplerini havaya atarak kutladı

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) 2011-2012 akademik yılı sonunda mezun olan 2 bin 500 öğrenci için mezuniyet töreni düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitenin spor salonunda personeline, öğrencilere ve velilere seslenen KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, geçmişten günümüze bakıldığında sanayi, teknoloji, sağlık gibi alanlarda ilerlemenin en büyük sermayesinin yetişmiş insan olduğunu, bunun da ana kaynağının üniversiteler olduğunu söyledi. Üniversitelerin dünyaya açık çağdaş yapılarıyla kentlerin gelişimine bilimsel, ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan katkı sağlayan ve ülkelerin en değerli kaynağı olan insanı işleyen, biçimlendiren ve rekabete hazır hale getiren kurumlar olduğunu kaydeden Özcan, 80 programda mezun veren ve 20. yılını geride bırakan üniversitenin, bu yıla kadar 20 binin üzerinde genci mezun ederek, ülkelerinin hizmetine sunmanın haklı gururunu yaşadığını belirtti. Prof. Dr. Özcan, ?Bu yıl mezun edeceğimiz yaklaşık 2 bin 500 öğrenciyle gururumuz ve mutluluğumuz daha da artmaktadır.? dedi.

Türkiye'nin stratejik konumunun uluslararası planda önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Özcan, sözlerine şöyle devam etti: ?Üniversitemizin stratejik konumu da ülkemiz açısından aynı öneme sahiptir. Gelişen, değişen ve büyüyen ülkemizin pek çok alanda olduğu gibi bilimsel alanda da Kafkaslara ve İç Asya'ya açılan kapısı konumunda olan Kafkas Üniversitesi, tarihi bir sorumluluğu omuzlarına almış bulunmaktadır. Bu anlamda üniversitemiz bölgemizin zayıf ve güçlü yönlerinin risk analizlerini yaparak, büyüyen Türkiye'nin bilimsel ihtiyaçlarına cevap verecek donanımlarla öğrenci mezun etmeyi bir misyon olarak kabul etmektedir.?

Rektör Özcan, üniversitenin gelişmesinde hükümetin göstermiş olduğu maddi ve manevi desteğe şükranlarını ileterek, şöyle konuştu: ?Öyle ki bu destek ve kendi iç dinamiklerimizden aldığımız güç ile uluslar arası ve bölgesel anlamda birçok başarılı çalışmaya imza atık. Bunlar arasında özellikle bilimsel kalkınma adına Güzel Sanatlar ve İlahiyat Fakülteleri olmak üzere iki yeni fakültenin kuruluşunu gerçekleştirdik. Kağızman ve Sarıkamış'ta bulunan Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarımızda 10'un üzerinde yeni program açtık. Bunların yanı sıra Eğitim ve Fen Edebiyat Fakültelerimiz ile Devlet Konservatuarımıza da yeni programlar açtık. Bunlar için de önümüzdeki yıl itibariyle öğrenci kayıtlarımız gerçekleşecektir. Kuş Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ebu'l Hasan Harakani Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Veteriner Fakültesi bünyesinde Yaban Hayatı Koruma Kurtarma Rehabilitasyon ve Araştırma Ünitesi yeni açılan uygulama ve araştırma merkezlerimiz oldu.?

ANNE BABALAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Mezuniyet töreninde öğrenciler sevinçlerini keplerini havaya fırlatarak gösterdi. Fen Edebiyat Fakültesi mezunu Şule Beren Karasu'nun ailesi gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Ayten Karasu, Erzincan'dan çocuklarının mezuniyet coşkusunu görmek için geldiklerini kaydederek, ?Uzun ve değişik duygular yaşadığımız bir maratonu geride bıraktık. Kızımız emeklerimizi bize mezun olarak gösterdi ve meyvesini almaya doğru bir adım daha attı.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber