Çorum sanayiini inceleyen Savunma Sanayii heyeti bakanlığa rapor verecek

Çorum'un sanayileşmesini yerinde görmek amacıyla ili ziyaret eden Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanlığı heyeti, teknik inceleme ardından hazırlayacağı raporu bakanlığa sunacak. Daire Başkanı Bilal Aktaş, ilde makine sektörünün gelişmiş bir konumda olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2012 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndan bir grup heyet, Çorum'da incelemelerde bulundu. Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş başkanlığında şehre gelen yetkililer, ilk olarak Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Heyet, oda tarafından düzenlenen değerlendirme toplantısına katılarak, iş adamları ile bilgi alış verişinde bulundu.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Ankara yolu üzerinde bulunan büyük fabrikaları ziyaret eden heyetin, fabrikalarda fotoğraf çekerek detaylı bilgi aldığı kaydedildi. Ziyaret esnasında konuşan Savunma Sanayii Müsteşarlığı Sanayileşme Daire Başkanı Bilal Aktaş, Çorum'un savunma sanayiine yönelik duyduğu heyecanı anlayışla karşıladıklarını ifade ederek, sanayi tesislerine yaptıkları ziyaretlerde, ilin sanayileşmesini yerinde gördüklerini belirtti.

Savunma sanayii heyeti olarak şehirdeki programın verimli geçtiğine inandığını söyleyen Aktaş, ''Sabah odamızda yapılan toplantıda mevcut durumumuzu, hedeflerimizi ve beklentilerimizi Çorumlu sanayicilerle paylaştık. Yüklenici firmalardan gelen arkadaşlarımız da bizimle nasıl çalıştıklarını sanayicilere anlattı. Öğleden sonra sanayi tesislerine yaptığımız ziyaretlerde de Çorum'un sanayileşmesini yerinde gördük. Çorum sanayiinin makine sektörü oldukça gelişmiş bir konumda. Savunma sanayii için firmaların kendi ayakları üzerinde durabilmesi önemlidir. İhracata dayalı ve dış ticaret hacmi örnek olan Çorum'daki firmaların bu noktada iyi bir konumda olduğunu gördük. Teknik gezimiz kapsamında yaptığımız incelemeleri rapor haline getirerek bakanlığa sunacağız. Daha sonra süreç kendiliğinden işleyecektir. ''dedi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal da heyetin ilde yaptığı programın, yaklaşık bir yıldır savunma sanayii konusunda yaptıkları çalışmaların somut anlamda ilk adımlardan biri olduğunu aktardı. Başaranhıncal, şöyle dedi: ''Çorum ilimizdeki programa, savunma sanayii konusunda işi bilen teknik ekibin gelmesi bizleri daha da memnun etmiştir. Şimdi ise işin mutfağındaki bu heyet, odamızda gerçekleştirilen toplantı ve daha sonra yapılan firma ziyaretleriyle ilgili bir rapor hazırlayacak ve yol haritası çizilecektir. Sürece göre, hem Milli Savunma Bakanımızı ilimizde ağırlayabilir hem de makine sanayicilerimizle Ankara'da savunma sanayiine üretim yapan firmaları ziyaret edebiliriz. Kısacası savunma sanayii heyetinin Çorum ilimizdeki programı her iki taraf için de verimli geçmiştir. Kafalardaki soru işaretleri kalkmıştır. Çorumlu sanayiciler olarak altyapımızla ve tecrübemizle biz bu işi hakkımızla yapabiliriz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber