Yakutiye Belediyesi, her semte bir park için çalışmalarını sürdürüyor

Erzurum Yakutiye Belediyesi, her mahalle ve semtte park bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu doğrultuda İstasyon Mahallesi Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerinde bir parka daha imza atılırken, Nene Hatun Parkı'nın 1 ay içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacağı belirtildi. Başkan Ali Korkut, modern ve insanın rahat edebileceği bir düzenleme yaptıklarını belirtti. Korkut, ?Amacımız her mahalle ve semtte böyle mekânlar oluşturmak.? dedi.

Şehir içerisinde her mahalle ve semte 1 park ve her sokağa çocuk oyun alanları, spor alanları planlayan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ?Erzurum halkı en iyiye, en güzele layıktır. Bunun bilinci içerisinde her mahalle ve sokağa park, spor alanları, oyun kompleksi kurmayı hedefliyoruz. Bazı mahallelerimizde parklar için yeterli alan bulunmuyor. Yapılan imarlaşmalar ile maalesef şehir merkezinde çocuklara, yaşlılara ve ev hanımlarımıza dinlenilecek, vakit geçirecek parklar yapmak için alan kalmamış. Uygun alan bulduğumuz yerlere parklar, spor alanları, çocuk oyun parkları yerleştiriyoruz. Necip Fazıl Kısakürek Caddesi üzerinde de böyle bir yeri yeni baştan yapıyoruz. Modern ve insanın rahat edebileceği, çevre sakinlerinin huzurlu vakit geçirecekleri bir park inşa ediyoruz. 1 ay içerisinde tamamlanarak hizmete girecek olan park, büyük bir ihtiyaca cevap verecektir.? şeklinde konuştu.

Yakutiye Belediyesi tarafından park çalışmalarının yanı sıra, sokak ve caddelerde çocuk oyun alanları ve gençlere yönelik spor kompleksleri de inşa ediliyor. Başkan Korkut, ?Bazı bölgelerde yeterli alan olmayınca park düzenlemesi yerine küçücük ceplere oyun grupları, spor alanları yerleştirerek çevre gençlerine uygun alanlar oluşturuyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber