Bakan Çubukçu'dan tebdil-i kıyafetle denetim

Haber Giriş : 11 Temmuz 2005 09:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, selefi Güldal Akşit'ten görevi devralır almaz tebdil-i kıyafetle teftişe çıktı. Çubukçu, yeni olduğu için kendini gizlemekte zorlanmadı.

Çubukçu, kot pantolonla gerçekleştirdiği ilk denetimi, son zamanlarda gündemden düşmeyen Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumları (SHÇEK)'na yaptı. SHÇEK yurtlarına sıradan ziyaretçi gibi giren Bakan Çubukçu, çocuklarla baş başa görüşerek şikayetlerini dinledi. Sorunları yerinde tespit etmeyi amaçlayan yönteme, daha önce Sağlık Bakanlığı ve Başbakanlık Müsteşarlığı başvurmuştu. Başbakanlık müsteşarları bürokrasideki tıkanmaları, Sağlık Bakanlığı yetkilileri de hastanelerdeki aksaklıkları belirlemeye çalışmıştı.

Yaklaşık bir ay önce sürpriz kabine değişikliğiyle kadın ve aileden sorumlu Devlet Bakanlığı'na getirilen Nimet Çubukçu, göreve hızlı başladı. Tanınmama avantajını kullanan Çubukçu, vakit kaybetmeden başkentteki SHÇEK yurtlarını mercek altına aldı. Edinilen bilgiye göre kılık değiştiren Bakan Çubukçu, yanına bir arkadaşını alarak Çocuk Esirgeme yurtlarına ziyaretçi kimliğiyle gitti. Nimet Çubukçu, koruma ve makam arabası kullanmadığı denetimlerde özellikle buralarda barınan çocuklarla görüştü. Amaç, kurum yöneticilerinin çocuklara gerekli şefkat ve ilgiyi gösterip göstermediğini yerinde görmekti. Çubukçu'nun baş başa görüştüğü çocuklara, kaldıkları yerden memnun olup olmadıkları, sorunları ve ihtiyaçları gibi konularda sorular yöneltildiği belirtiliyor.

Nimet Çubukçu, ziyaretlerin hedefini yakın çevresine şöyle anlattı: ?Resmi bakanlık ziyaretleri sorunların tespiti açısından verimli geçmiyor. Ancak vatandaş gibi yapılan ziyaretlerde tam anlamıyla olmasa bile sıkıntıların büyük bir bölümü hakkında bilgi sahibi olabiliyorum.?

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber