Narmanlılar, adliyenin kapatılmasını protesto etti

Erzurum Narman'da, adliyenin kapatılması protesto edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, yurt genelinde iş yoğunluğu az olan adliyeleri kapatma kararı aldı. Kapatılacak adliyelerden biri olan Narman'da vatandaşlar karara tepki gösterdi. Hükümet meydanında düzenlenen ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde sloganlar atarak seslerini duyurmaya çalışan vatandaşlar, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Narman'a sahip çıkmasını istedi. Eylemde bazı vatandaşlar ellerindeki suç dosyalarını yakarak adliyenin kapatılmasına tepkilerini gösterdi.

Eylemde basın açıklamasını okuyan Narman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sinan Satıcı, "Bugün burada, Adalet Bakanlığı'nın almış olduğu kararı HSYK'nın onaylaması sonucu Narman ilçemizin hakim ve savcılarının tayinlerinin çıkarılması, seçim kurulu ve icra müdürlüğümüzün de kapanarak tasfiye edilmesiyle karşı karşıya bulunmaktayız." dedi. Narman Adliyesi'nin 60 yıllık olduğunu hatırlatan Satıcı, ?Adalet olmadan medeniyet olmayacağını biliyoruz. Biz Narmanlılar medeniyetten uzak bir ilçe olmak istemiyoruz. Adalet Bakanlığı almış olduğu bu karardan geri adım atmazsa ben ve 7 yönetim kurulu arkadaşımız Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı'ndan istifa edeceğiz.? diye konuştu.

Narman'a bir belde ve 43 köyün bağlı olduğunun altını çizen Satıcı, ?İlçemiz yaklaşık 20 bin nüfusa sahiptir. Köylerimize coğrafi olarak bakıldığı zaman ilçemize çok uzak mesafede olan köylerimiz bulunmaktadır. Bu köylerimizden bir tanesi de Boğakale. İlçeye mesafesi ve Narman-Oltu mesafesi gidiş ve geliş olarak 130 kilometre yol kat edilmektedir. Bu da insanlarımıza ekonomik ve maddi külfete sebebiyet vermektedir. Tabiri caizse geçim çilesine bir de hak arayış çilesi eklenecektir.? ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından vatandaşlar arabalarla konvoy oluşturarak ilçe merkezinde tur atıp attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber