Aksaray 'Malaklısı'nın ırk tespiti ölçülecek

Aksaray Malaklısı ırk tespit ölçüm çalışmalarının ikincisi yarın Aksaray Kültür Merkezi'nde geniş katılımlı bir toplantıyla gerçekleştirilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 23:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksaray Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Aksaray Malaklısı Irklarını Geliştirme Derneği (AKMİD) öncülüğünde gerçekleştirilecek çalışmalara FCI Türkiye Masası Şefi Kınolog Dr. Milivoje Vrosevic, Eskişehir Üniversitesi Yabancı Diller Öğretim Görevlisi Köpek Irkları Kınoloji Federasyonu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ümit Özkanal, Akbaş Çoban Köpeği Koruma ve Araştırma Derneği Başkanı İlker Ünlü ve çok sayıda davetli katılacak. Toplantıyla ilgili bilgi veren AKMİD Başkanı Muammer Tıpırdamaz, Mayıs ayında ırk tespit çalışmalarının birincisinin yapıldığını ve ikinci etap inceleme toplantısının ise yarın Aksaray Kültür Merkezi'nde gerçekleştirileceğini belirtti. Tıpırdamaz, uzun ve zorlu bir sürecin henüz başında olduklarını söyleyerek, yapılacak ırk tespit çalışmalarının bitmesinin 7-10 yıl arasında sürebileceğini söyledi. Aksaray Malaklı Köpeklerinin ırk tespit ve ölçüm çalışmalarının sonucunda, Aksaray Malaklısının uluslararası tanınırlığının artacağını, bunun sonucunda da Aksaray Malaklısının marka ve patentinin alınacağını vurguladı.

Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan ise, Aksaray Malaklı Köpeklerinin mark patentinin alınması konusunda yapılan çalışmalara yardımcı olacaklarını belirterek, bu sürecin başarıya ulaşması konusunda hep birlikte güzel çalışmaların yapıldığını vurguladı. Doğan, Malaklı ile ilgili yapılan çalışmaların yavaş yavaş meyvesini vermeye başladığını, Aksaray Malaklısının ayrı bir ırk olarak ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımında önemli bir aşamaya gelindiğini vurguladı.

Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, Aksaray'ın tüm yönleri ile zengin bir potansiyele haiz olduğunu, şehrin tanıtımına katkı sağlayıcı tüm unsurların her yönüyle değerlendirilerek istikrarlı çalışmalarla istenilen neticelere ulaşılabileceğini belirtti. Aksaray ile özdeşleşen değerlerin tanıtımı hususunda tüm kurumlarla işbirliği içerisinde hareket ettiklerini ifade eden Doğan, bu ve benzeri çalışmaların Aksaray'ın tanıtımı hususunda olumlu sonuçlar doğuracağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber