Samsun'un gururu oldular

AB Bilgi Merkezi'nin düzenlediği ?Farklılıklar İçinde Birlik? konulu öykü yarışmasında Samsun'u temsil eden üç öğrenciden ikisi Türkiye çapında dereceye girerek, büyük bir başarıya imza attı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB Bilgi Merkezleri Ağı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ?Farklılıklar İçinde Birlik? konulu AB Öykü Yarışması ulusal final ve ödül töreni 26 Haziran 2012 günü Büyükada'da gerçekleştirildi.

Samsun'da 11 Mayıs'ta sonlanan yerel etapta ilk 3 dereceyi alan Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Beyzanur Kılıç, ?Adem'in Çocukları? adlı eseriyle, TED Samsun Koleji Özel Lisesi Öğrencisi Neslişah Aslan ?S'Onsuzluğun Ezgisi? adlı eseriyle ve yine Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Rabia Yılmaz ise, ?Çaputtan Düşler? isimli eseriyle, danışman öğretmenleri İsa Semiz ve Ali Osman Koloğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yrd. Alican Usta ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Samsun AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Müberra Genç ile birlikte Ulusal Ödül Töreni'ne katıldılar.

Türkiye'de AB Bilgi Merkezlerinin bulunduğu 21 ildeki 300 okuldan yaklaşık 800 katılımcının yarıştığı yarışmada genç sanatçılar farklılıklar içinde birliğin demokrasi için önemini vurgulamak üzere yaratıcılıklarını kullanarak bu kavramın gündelik hayattaki anlamını tasvir ettiler. Yarışmada, Samsun yerel etabında ilk 3'e girerek ulusal finale katılmaya hak kazanan Samsun İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencisi Beyzanur Kılıç ?Adem'in Çocukları? adlı eseriyle Türkiye ikinciliği ödülünü alırken, TED Samsun Koleji Özel Lisesi Öğrencisi Neslişah Aslan ise, ?S'Onsuzluğun Ezgisi? isimli eseriyle mansiyon ikincilik ödülünü almaya hak kazandılar.

Dereceye giren yarışmacılar Türk yazarları, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri, uzmanlar ve Milli Eğitim Bakanlığı mensuplarından oluşan bir heyet tarafından seçildi. Türkiye'den gelen yaklaşık 800 öykü arasından seçilen ilk üç eser sahibi ve üç mansiyon ödülü sahibi öğrenci ve danışman öğretmenleri AB kurumlarını ziyaret ederek Avrupalı yazarlarla tanışmak üzere Brüksel ve İrlanda seyahatiyle ve şilt, netbook bilgisayar, fotoğraf makinesi gibi çeşitli ödüllerle ödüllendirildiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber