Spor okulları açıldı, amaç gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak

Antalya'da eğitim öğretim yılını tamamlayan öğrencilerin kötü alışkanlıklara yönelmemesi için spora teşvik edildiği açıklandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Gençlik Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken, gençlerin her yıl açılan spor merkezleriyle kötü alışkanlıklardan uzak durduğunu, ayrıca geleceğin sporcularını yetiştirmek için uğraştıklarını söyledi.

Antalya Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından her eğitim öğretim yılı sonrası faaliyet veren il spor merkezleri açılış töreni Dilek Sabancı Spor Kompleksi'nde gerçekleştirildi. 22 branşta bin kadar gence hizmet verecek spor okullarının seremoni gösterisinin ardından ailelere ve gençlere seslenen Tarkan Tüzken, gençlerin serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmeleri için spor merkezleri açtıklarını vurguladı.

Sporu toplum içerisinde alışkanlık haline getirebilmeyi hedeflediklerini kaydeden Tüzken, ?Gençlerimizi spor yapmaya davet etmek, zararlı ve kötü alışkanlıklardan koruyarak geleceğin kabiliyetli sporcularını yetiştirilmesinde katkıda bulunmak amacıyla her yıl uygulanan il spor merkezlerimiz bu yılda açıldı.? dedi.

Bugün itibarıyla 22 branşta gençlere hizmet verebileceklerini hatırlatan Tüzken, şuana kadar bin kadar öğrencinin kurslar için başvurduğunu, antrenörlerin geleceğin büyüklerine hizmet vermekten gurur duyacaklarını ifade etti.

Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu da, ailelerin ve gençlerin çağın hastalığı obezite konusuna dikkat etmeleri gerektiğini, bu yüzden herkesin spora yönlenmesini istedi.

Antalya'da bu yıl gençlere hizmet verecek spor dalları ise şu şekilde; Atletizm, basketbol, boks, badminton, kano, eskrim, güreş, hentbol, judo, masa tenisi, okçuluk, voleybol, tenis, yelken, yüzme, taekwondo, kickboks, bisiklet, oryantrink, jimnastik, satranç, futbol.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından geçen yıl düzenlenen kurslara ise 750 öğrencinin kayıt olduğu belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber