Yakalandıktan sonra ölen tilki kuduz korkusu yaşattı

İzmir'in Torbalı ilçesinde önceki gün yakalanan bir tilki, kuduz korkusu yaşanmasına sebep oldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ertuğrul Mahallesi'nde görülen tilki, Torbalı Belediyesi ekipleri tarafından yakalanarak hayvan barınağına götürüldü. Aynı gün ölmesi üzerine belediye veterinerleri, durumu Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne bildirdi. Tilkinin kısa sürede ölmesinden şüphelenen yetkililer, Bornova Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü'ne gönderdi. Tilkinin kuduz olduğu iddiaları üzerine Torbalı Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü alarma geçti.

Tilkinin bulunduğu mahalle karantinaya alındı. Ayrıca sokaklardaki sahipsiz kedi ve köpeklerin belediye, sahiplilerinse Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından aşılanacağı belirtildi. Belediye ekipleri, şüpheli gördükleri hayvanlar için kuduz araştırması yapacak. Herhangi bir bulguya rastlandığında, hayvanlar itlaf edilecek. Torbalı Sağlık Grup Başkanlığı, tilkiyi yakalayan belediye görevlilerini, Torbalı Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'ne davet etti. İşçiler, burada uzman doktor tarafından muayene edildi. Doktor Sağlık Grup Başkanlığı'na göndereceği rapora göre hareket edilecek.

Bütün tedbirleri aldıklarını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Kenan Uyar, sahipli ve sahipsiz kedi köpeklerin aşılanacağını söyledi. İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri de korkulacak bir durum olmadığını, tedbir amaçlı ilaçlamalar yapıldığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber