Eskişehir'de iki evdeki aramada çuval dolusu evrağa el kondu

İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 'askeri belgelerin ele geçirilmesi' soruşturması kapsamında Eskişehir'de iki evde yapılan aramada çuval dolusu evrağa el konuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aralarında bir muvazzaf askerin evinin de yer aldığı aramalar savcı, polis ve merkez komutanlığından gelen rütbeli askerlerin nezaretinde gerçekleştiriliyor. Aramalar kapsamında, çok sayıda evrak, belge ve bilgisayar harddisklerine el kondu.

Eskişehir Hava Taktik Kuvvet Komutanlığında görevli Pilot Üsteğmen Ersin K.'nın Namık Kemal Sokak'taki evinde el konan evrak ve belgelerin incelenmek üzere bir çuvala doldurulduğu, bilgisayarların harddisklerinin de polis tarafından incelenmeye alındığı belirtildi. Çuvala doldurulan evrak ve belgelerin soruşturmanın yürütüldüğü İzmir'e gönderileceği kaydedildi.

Daha önce İzmir Çiğli'de görev yapan ve bir süre önce de İzmir'den Eskişehir'e tayini çıktığı öğrenilen Pilot Üsteğmen Ersin K.'nın Eskişehir'de Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı'nda pilot olduğu öğrenildi. Ersin K.'nın bir süre önce de Konya'daki Anadolu Kartalı Tatbikatı'na görevli olarak gittiği kaydedildi. Bir süredir söz konusu tatbikat nedeniyle Konya'da görevde bulunduğu belirtilen Ersin K.'nın birkaç gün önce Eskişehir'deki görevine geri döndüğü vurgulandı. Ersin K.'nın evindeki arama halen sürüyor.

Bu arada, evi aranan ve emekli olduğu belirtilen Ersan T.'nin de muvazzaf olduğu ortaya çıktı. Ersan T.'nin de kısa süre önce söz konusu Bahçelievler Mahallesi İstanbul Sokak Nazlı Apartmanı'nda daire satın aldığı, 10 Temmuz günü Denizli'de yapacağı düğünle dünyaevine gireceği kaydedildi. Mahalle sakinlerinden alınan bilgiye göre, Ersan T.'nin evine sürekli sivil kıyafetlerle gidip geldiği, daha önce de İzmir'de çalıştığı iddia edildi. Ersan T.'nin evindeki arama ise sona erdi. Polis ve merkez komutanlığında görevli askerler Ersan T.'nin evinden ayrıldı.

Öte yandan, Ersin K. ile Evren T.'nin evlerinin birbirlerine yakın olması dikkat çekti. Ersin K. ve Evren T.'nin Bahçelievler Mahallesi'nde birbirlerine 700 metre uzaklıkta iki farklı apatmanda oturdukları öğrenildi. İkilinin daha önce de İzmir'de çalıştıkları ve oradan diyaloglarının olduğu ileri sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber