Yunanistan önce vatandaşlıktan çıkarıldığını söyledi, sonra özür diledi

Yunanistan'ın vatandaşlıktan çıkarıldığını iddia ederek pasaportuna el koyduğu Yunan vatandaşı Batı Trakya Türk'üne 24 saat sonra pasaportu iade edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 23:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edirne'nin Pazarkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak için gelen MHP Bursa Osmangazi Başkan Yardımcısı Dr.Mehmet Aslanoğlu'nun, 2002 yılında vatandaşlıktan çıkarıldığı iddia edilerek pasaportuna el konuldu. Aslanoğlu'nun yanında bulunan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Teşkilat Başkanı Ahmet Koç ile MHP Bursa İl Yönetim Kurulu Üyesi Rıdvan Tümenoğlu durumdan Türkiye'deki yetkilileri bilgilendirdi. Kendisinin çifte vatandaş olduğunu ve Yunan Pasaportu ile yıllardan beri giriş yaptığını savunan Aslanoğlu, şöyle devam etti: "Ben çifte vatandaşım. Yıllardan beri Yunanistan'a girip çıkıyorum. 27 Haziranda Yunanistan'a girerken Yunan vatandaşı idim.Daha sonra 28 Haziran'da Yunanistan'dan çıkış yaparken Yunan vatandaşı değildim. Sonra 29 Haziran'da Türkiye'ye girerken tekrar Yunan vatandaşı oldum. Pasaportuma el konulduktan sonra uzun müddet bana bilgi verilmedi. Kendimi anlatmaya çalıştım ama dinlemediler. Ancak 24 saat sonra özürle birlikte 'Yanlışlık oldu' diyerek pasaportumu iade ettiler."

Aslanoğlu, kendisine bunları yaşatan Yunan makamları hakkında avukatı aracılığı ile dava açacağını söyledi. Aslanoğlu,bugün İpsala Sınır Kapısı'ndan tekrar Türkiye'ye giriş yaptı.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder'de yaptığı açıklamada, Yunanistan'da siyasi ırkçılıktan sonra hukuki ırkçılığında hortladığını ifade ederek, "Bu uygulama 1998 yılında yürürlükten kaldırılmış olsa dahi,ırkçı YunanVatandaşlık Kanunu'nun 19. Madde uygulamasın halen devam ettiğinin açık bir belgesi haline gelmiştir:" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber