Murat Eken: 120 milyon liralık yatırımı yapamadık

TURKCELL Superonline Genel Müdürü Murat Erkan, geçen yıl yatırım için 500 milyon lira bütçe ayırmalarına rağmen yerel yönetimlerle yaşadıkları çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle 120 milyon lirayı kullanamadıklarını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Temmuz 2012 13:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Superonline'in fiber internet yatırımlarıyla ilgili Adana'da bir dizi toplantıya katılan Genel Müdür Murat Erkan, son 4 yılda 1.4 milyar liralık yatırım yapıp, 30 bin kilometre uzunluğunda fiber optik şebeke döşediklerini belirtti.

Murat Erken, "Dünyaya bakıldığında fiber internet şebekelerin döşenmesi için devletler teşvik veriyor, bu tür yatırımların önünü açıyor. Çünkü geniş bant internet, önümüzdeki dönem en önemli itici güç olacak. Ancak ülkemizde bu böyle değil. Geçen yıl yatırımlar için ayırdığımız 500 milyon liralık bütçenin 120 milyon lirasını yerel yönetimlerle yaşadığımız çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle yatırıma dönüştüremedik. Üstelik yatırımlarımızın yüzde 82'si yerli üreticiye, yerli sermayeye katkı sağlıyor. Bizim hizmetlerimizin çoğu ithal değil, ülkemizde var olan malzemeleri kullanıyoruz. Dolayısıyla iş gücüne baktığımız zaman yaklaşık 600 ilave işgücü sağlayacak bir yatırımdı. Bunu yapamamış olmak bizi üzüyor, ama yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz" diye konuştu.

'FİBER İNTERNETİ KENDİ EVİME GETİREMEDİM'

Belediyelerle yaşadıkları anlaşmazlıklara kendi yaşadığı ilçeden örnek veren Murat Erkan şunları söyledi:

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber