AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Eğitim Programı başladı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da insanların artık kahvehanelerde boş boş oturup oyun oynamak yerine ceviz, badem yetiştirerek ayda 3 bin lira gelir edeceklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilat Eğitim Programı Korel Termal Otelde başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcı Güldal Akşit'in de bulunduğu toplantıya illerin kadın kolları başkanları katıldı. Programın açılışın konuşmasını yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eğitim seminerlerinin AK Parti'nin gelişmesinde, ilerlemesinde ciddi rolü olduğunu söyledi. Eroğlu, ?Türkiye de her iki kişiden birisi AK Parti'liyse bundan kadınlarının ciddi rolü var. Dünyada AK Parti Kadın Kolları kadar güçlü siyasi bir teşkilat daha yok. Bugün 2 milyon 700 bine ulaşan üye sayısı da bunun göstergesidir. Bunun için AK Parti her seçimde destan yazıyor. Bayanların bunda ciddi rolü var.? dedi.

?Ceviz, badem eylem planı' başlattıklarını belirten Eroğlu, köylülerin gelirlerini arttırmak için bozuk orman alanları ve verimsiz meraları 49 yıllığına köylüye vereceklerini, bunun yanında fidan desteğinde bulunacaklarını açıkladı. Bu sayede erkeklerin kahvehanede oyalanmak yerine bu işle uğraşacağını ifade eden Eroğlu, böylece her ailenin 3 bin liralık gelir elde etme imkanına kavuşacağını kaydetti. Her şehre has bir fidan seçerek o kentin ağaçlandırmasına destek vereceklerini ifade eden Veysel Eroğlu, ?Nevşehir'de ıhlamur, Kırşehir'e ceviz, Afyonkarahisar'da ceviz ve badem dikeceğiz. Her ilde ne kadar kadın üye sayı varsa o kadar fidan dikilecek. Ben de kontrol edeceğim. Türkiye'yi, yeşili en çok seven parti AK Parti'dir. Çanakkale için bir ağaç tespit ettik. Eylül ayında bu projeye start veriyoruz.? şeklinde konuştu.

AK Parti'nin daima büyük düşündüğünü belirten Eroğlu, "Türkiye'de ilk defa temel attığımızda açılışı tarihini ilan etme uygulamasını biz başlattık. Eskiden temel atılır yatırımlar unutulurdu, sürüncemede kalırdı. Bir şeyin temelini atınca bitiş tarihini ilan eden bizi. Temel atılıp, 35 yıl bitmeyen bir tesisin verimli olmasından söz etmek mümkün değildir. Büyük düşünmek ve hedef koymak lazımdır. Biz başarılı olmamızı buna bağlıyız. Örneğin; yaptığımız master plan sayesinde İstanbul'un 2040 yılına kadar su sıkıntısı yok artık, büyük düşünmek bu. Çöp sorunu, katı arıtma tesisini, biyolojik arıtma tesisini biz kurduk. Çevre kirliliğini ve kokuyu önledik." diye konuştu.

Türkiye ekonomisinin dünyada büyümede Çin'den sonra ikinci sırada olduğun hatırlatan Eroğlu, Türk ekonomisini dünyadaki 10 büyük ekonomi arasında yükseltme hedefini yakalamanın gayreti içinde olacaklarını kaydetti.

Gecelik faizler, enflasyon, sağlık, eğitim yatırımları, hızlı tren ve bölünmüş yolların Türkiye'ye kazandırılan önemli yenilikler olduğunu ifade eden Eroğlu, şunları söyledi; ?Bakanlık olarak önemli çalışmalarımız var. ?Bin günde bin gölet ve sulaması' projemiz sayesinde sulamayan arazimiz kalmayacak. Bu sene 333 tanesini tamamlayacağız. 128 tesis açtık, 49 ilde su sıkıntısı yaşanıyordu. Bizde muhteşem bir çalışma yaparak çoğunun 2040 yılına kadar su sıkıntısını çözecek tesisler yaptık. Barajlar, taşkın koruma tesisleri devam ediyor. Küçük bir barajı 40 milyona bitirilirken, biz koca baraj ve göletleri 4 milyona bitiriyoruz.?

Veysel Eroğlu, 2014'de yapılacak seçimler için şimdiden kadın kollarının çalışmaya başlamasın gerektiğini ifade ederek, " Kale içten fethedilir. Sizler, evlerden içeri girebiliyorsunuz, bu büyük bir avantajdır. Bunu iyi değerlendirerek şimdiden çalışmaya başlayın." tavsiyesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber