Gençler, çok uluslu iş yaşamına hazırlanacak

Avrupa Birliği (AB) Comenius programı Hayat Boyu Öğrenme eğitimleri kapsamında Bursa ile Polonya'nın Reda kenti ortaklığında hayata geçirilen ?Gelecekteki iş hayatında bulunan çok uluslu firmalara uyum süreci için gerekli beceriler' adlı proje Bursa'da tanıtıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'nde düzenlenen toplantı ile tanıtılan projenin gençlerin hızla gelişen dünyada çok uluslu şirketlerde rahatça çalışabilmesi için gerekli donanıma sahip olarak yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Toplantıda konuşan Polonya Reda Belediye Başkanı Krzysztof Krzemiński, dünyadaki hızlı gelişmenin insanları da işbirliğine yönlendirdiğini belirtti. Krzysztof Krzemiński, ?Bu yüzden küçük yaştan özellikle anaokulundan başlamak çok önemli. Çocukların uluslararası firmalarda alanlarında beceriler kazanması çok önemli, bunun da küçük yaşlarda başlamasına ihtiyaç var.? dedi.

Bu noktada Türkiye ile ortaklıklarını çok önemli olduğunu dile getiren Krzysztof Krzemiński, ?Sizde Polonya gibi çok hızlı büyüyen bir ülkesiniz. Bu nedenle sizinle bu alanda işbirliği yaptığımız için mutluyuz. Kültürel altyapıda birçok farklılıkların yanında bir çok benzerliklerimiz de var. İki ülkenin de gelecek için umutları ve amaçları var.? şeklinde konuştu. Bursa'nın da bu alanda önemli ve büyük bir şehir olduğunu belirten Krzemiński, Bursa ile bu ortaklıklarının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber