Havran'da seyyar yaşlı bakım aracı hizmete girdi

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) desteğiyle Balıkesir'in Havran ilçesinde yürütülen ?Yaşlılığa Değer, Yaşlanmaya Değer Projesi? kapsamında seyyar bir ekip, yaşlılara sağlık ve bakım hizmeti vermeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Hiçbir Yaşlı Yalnız Kalmayacak" parolasıyla hazırlanan proje kapsamında belediyeye ait bir otobüsün arka kapısına, tekerlekli sandalyeli yaşlı ve engellileri taşıyabilen özel asansörlü lift yerleştirildi.

GMKA'dan yapılan açıklamada,, Havran Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından desteklenen projenin, Türkiye genelinde alanında ilk olduğu belirtildi. Kaymakam Mustafa Eldivan, ?Bu projeye açık destek verdik. Havran Belediyesi'nce hazırlanan mobil yaşlı bakım aracı, büyük kolaylık sağlandı. Ayrıca projenin amacına uygun olarak ilçemizde bir huzurevimiz var. GMKA'ya da projenin finansmanı için başvurduk, 149 bin lira hibe desteği aldık. Projenin ortaklarından belediyemiz, sağlık grup başkanlığımız, belediyemize bağlı Huzurevi Yaptırma Ve Yaşatma Derneğimiz var. Sağlık grup başkanlığımızdan hemşire ve doktor arkadaşlarımız, huzurevi dışındaki yaşlılarımıza ulaşma konusunda haftalık ve rutin destek verdi. Huzurevi dışında ilçe merkezinde 30, köylerde 15 yaşlımıza, gerek sağlık gerekse yemek hizmeti verilirken bazen de belediyenin tahsis ettiği araçla Ayvalık, Akçay, Altınoluk gibi gözde sahil yerlerine gezi düzenliyoruz.? dedi.

Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu da, ?Havran'da 25 civarındaki yaşlı hastaya evinde bakım ve temizlik gibi hizmetler veriliyor. Bu uygulamayı proje kapsamında değil de önümüzdeki günlerde belediyenin sosyal faaliyeti olarak devam ettireceğiz. Çevre ilçelerden de talep olursa yardıma hazırız.? şeklinde konuştu.

Projenin sahibi olan Havran Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Mehmet Yılmaz ise şunları kaydetti: "Havran Huzurevi'nden faydalanamayan, ilçe merkezi ve köylerde yalnız yaşayan 45 yaşlıya, bu projeyle devlet eli uzandı. Üç öğün sıcak yemek başta olmak üzere temizlik, sağlık, sosyal ve kültürel hizmetler sunuluyor, ayrıca psikolojik destek veriliyor. Her gün ziyaret edilen ve her türlü ihtiyaçlarıyla ilgilenilen yaşlılar, kendini değerli hissediyor ve hayata tutunuyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber