'Kazma Kardeşler' komedi dizisinin çekimleri Tatvan'da yapılacak

Bugüne kadar birçok aksiyon filmindeki başarılı oyunculuğuyla isminden söz ettiren Cahit Akcan (Koçero), şimdi de komedi dizisiyle sevenlerinin karşısına çıkıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

'Kazma Kardeşler' komedi dizisinin bazı bölümleri Bitlis'in Tatvan ilçesinde çekilecek.

Önümüzdeki günlerde, özel bir TV kanalında gösterime girecek olan ?Kazma Kardeşler' dizisinde, Türk Sineması'nın tanınan birçok emektar ismi de rol alıyor. Dizinin yönetmen yardımcısı ve başrol oyuncusu Cahit Akcan, Tatvan ilçesini incelemek üzere ilçeye geldi. Akcan, ilk dört bölümünü İstanbul'da çektikleri dizinin geri kalan bölümlerden bir kısmını da Tatvan'da çekeceklerini söyledi.

Define arayışına giren ve çeşitli maceralar yaşayan 6 kardeşin hikâyesinin trajikomik şekilde anlatıldığı dizinin büyük ses getireceğine inandığını belirten Akcan, ?Kardeşlerden birisi öğretmeni oynayacaktı. Tabi bu da Azer Bülbül olacaktı. Ancak ömrü yetmedi. Allah mekanını cennet etsin. Dizide ben Koçero Cahit Akcan başta olmak üzere Tamer Yiğit, Mahmut Hekimoğlu, Yavuz Karakaş, İhsan Gedik, Hanifi Kadıcık, Şerif Kayran, Faruk Kartal, Salim Işıklı, Sarecettin Yaman, Nurhan Kökoğlu, Ayşe Topçu, Ecehan Bayram, Yeliz Hazal Yavaş, Ebru Erer gibi isimler yer alıyor. Bu diziyi izleyen gülmekten adeta kırılacak.? dedi.

Kendisinin de aslen Tatvanlı olduğunu ve bu sebeple Tatvan'ın tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla dizinin bazı bölümlerini burada çekmeyi uygun gördüklerini dile getiren Akcan, şöyle konuştu: ?Dizi çekimleri için önümüzdeki aybaşında 60 kişilik ekibimizle çekimler için Tatvan'a geleceğiz. Dizimizin ilk dört bölümü İstanbul'da çekildi. Çekimler gayet güzel geçti. Benim açımdan da ilk başta bazı tereddütler vardı. Çünkü 40'a yakın filmde oynadım ancak bu filmlerin hepsi aksiyon filmleriydi. Ama bu yeni dizimiz bilindiği üzere komedi filmidir. Her şey yolunda gitti ve komedi filmini de başarıyla çektik. Herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.?

Kemal Sunal'ın komedi filmlerinden sonra Türkiye'de böyle bir proje yapılmadığına dikkat çeken Cahit Akcan, çekilecek filmin Türkiye'nin ilk komedi dizisi olacağını belirtti. Tatvan'da çekilecek olan diziye destek olunması gerektiğine vurgu yapan Akcan, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bitlisli iş adamlarımız, belediye başkanlarımız ve ilimizin önde gelenlerinin bu diziye destek olması gerekiyor. Çünkü bu tür diziler ilin tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Bunun en basit örneği olarak Mardin'i verebiliriz. Bugün Mardin'de çekilen diziler ve filmler sayesinde Mardin'i tanımayan hiç kimse yok. Bitlisimiz de Tatvanımız da Mardin gibi ve hatta Mardin'den daha çok tanınabilir. Bunun için büyük fırsatlar var. Bu fırsatlar gözardı edilmemelidir. Ben aslen Bitlis Tatvan doğumluyum. Çocukluğum buralarda geçti. Ancak 7 yıldır Tatvan'a gelememiştim. Bu dizinin çekimleri vesile oldu ve 7 yıl aradan sonra doğduğum, büyüdüğüm memleketime gelme fırsatım oldu. Dizinin buradaki çekimleri boyunca da Tatvan'ın tanıtımı için elimizden geleni yapacağız. Destek olunması durumunda daha güzel tanıtımlar yapılabilir. Destek olunmasa da film şirketi kendi bütçesiyle gereken tanıtımları yapacaktır. Tatvan'daki çekimlerimizin de çok güzel geçeceğine inanıyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber