Sahiplenilen sokak hayvanların aşısı yaşam boyu yarı fiyatına

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi'ne bağlı Veteriner İşleri Şube Müdürlüğü, sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi için kampanya başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya Veteriner Hekimler Odası ile ortaklaşa yapılan çalışmayla sahipsiz hayvan bakımevlerinden alınacak hayvanların Antalya'daki özel veteriner kliniklerinde aşıları yüzde 50 indirimli yapılacak.

Konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre kampanya, Büyükşehir Belediyesi, Muratpaşa Belediyesi ve Konyaaltı Belediyesi'nin sahipsiz hayvan geçici bakımevlerinden mikroçip takılarak sahiplendirilen hayvanları kapsıyor. Bu kapsamda söz konusu hayvanların sahiplendirme belgelerini göstermeleri koşuluyla Antalya'daki özel veteriner klinik, poliklinik ve hastanelerde yaşam boyu tüm aşıları oda asgari ücret tarifesi üzerinden yüzde 50 indirimli yapılacak.

Kısırlaştırılıp bakımevlerinde bekletilen hayvanların sadece yüzde 6'sının vatandaşlar tarafından alındığını aktaran Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu sayının artması amacıyla bu kampanyayı başlattıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber