Büyükşehir, geleceğin fizikçilerini yetiştiriyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin (BTM) ev sahipliğinde TÜBİTAK ve Uludağ Üniversitesi'nin katkılarıyla 7.sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen 'uygulamalı fizik kampı'nı ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi çatısı altında düzenlenen bilim yaz kamplarını sık sık ziyaret eden Başkan Altepe, Bursa Kültür A.Ş.'nin bu alandaki çalışmalarına tam destek vermeye devam ediyor. 50 öğrenciden oluşan ve Kültür AŞ'nin Merinos'taki yerleşkesinde organize edilen kampda Bernoulli deney standı ile yapı ve robotik atölyelerinde yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Altepe, çocuklarla sohbet etti.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'ni kutlayan Başkan Altepe, AR-GE mantığına sahip, tasarımcı ve kabiliyetli gençler yetiştirmek istediklerini söyledi. Bilim yaz kamplarının da bu hedefler doğrultusunda önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Başkan Altepe, "Yaz boyunca düzenlenecek kamplarda, ilköğretim ve lise seviyesinde öğrenciler haftalık kamplara alınıyor. Öğrenciler, burada hem yaz tatillerini değerlendiriyorlar hem de fizik kuralları ile metotlarını pratik olarak görme, uygulama imkanlarına kavuşmuş oluyorlar. Eğlenerek, kendilerini geliştirmiş oluyorlar. Büyükşehir Belediyesi olarak hedefimiz; özgüveni olan, yenilikçi bir mantıkla özgün üretimler yapabilecek, atak bir neslin yetişmesine katkıda bulunmaktır. Bu anlamda önemli bir görevi yerine getiren Kültür A.Ş. yöneticilerini tebrik ederim" dedi.

İnşaatı süren Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin yeni binasından da bahseden Başkan Altepe, tamamlandığında Türkiye'nin en donanımlı ilk bilim merkezi olacak merkezde çalışmaların 8 ay sonra tamamlanacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber