Büyükşehirden konuşma problemi olan çocuklara destek

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) ile Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi arasında 'İdiopatik gecikmiş konuşma problemi olan çocukların okul öncesi eğitim kurumu ile desteklenmesi' amacıyla protokol imzalandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi Başhekimi Nurullah Okumuş, "Konuşma gecikmesi olan çocukların medikal tedavisini biz yaparız ama, bu çocuklara Büyükşehir Belediyesi'nin sağlayacağı kreş eğitimi ile SOS Vakfı'nın kırtasiye yardımları ve sosyal desteği çok önemli." dedi. İdeopatik konuşma gecikmesinin, çocuklarda hiçbir sağlık sorunu olmaksızın konuşamama durumu olduğunu belirten Başhekim Nurullah Okumuş, bu durumdaki çocukların okullarında, evlerinde büyük problemler yaşayıp, sosyal hayata katılamadıklarını ve yardım edilmediğinde suça bile yönelebildiklerini anlattı. Konuşma gecikmesi olan çocuklarını okula zor gönderen ailelerin, hele maddi durumları da kötüyse çocuğa büyük katkı sağlayacak kreşe, anaokuluna gönderme olanakları olmadığını söyleyen Okumuş, "Bu yüzden protokol çok anlamlı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile SOS Vakfı'na çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

NEVİN GÖKÇEK: KREŞ AŞAMASINDAN SONRA AİLELER DE DAHA BİLİNÇLENECEK

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı ve emekli öğretmen Nevin Gökçek de dar gelirli ailelerin konuşma gecikmesi olan çocuklarının kreşe gitmelerinin, defter kitap gibi kırtasiye ihtiyaçlarının giderilmesinin önemine dikkat çekti. Nevin Gökçek, "Kreşte çocuk gelişim uzmanları, eğitmenler ve arkadaşlarının yardımlarıyla sosyal hayata adapte olan çocuklar, kreş aşamasından sonra ailelerinin de daha bilinçlenmesini sağlayacaklar. Eğitim ne kadar erken verilirse, başarı o kadar artıyor. Eğitimle her şeyin düzelebildiğini görüyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker de çocuklara ve gençlere yönelik sayısız proje uyguladıklarını, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde okul öncesi eğitimin de verildiği çocuk kulüplerinin bulunduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Nevin Gökçek, Başhekim Nurullah Okumuş, SOS Başkanı Ali İlkbahar ve Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, 'İdeopatik konuşma gecikmesi olan çocukların okul öncesi eğitim kurumuyla desteklenmeleri' protokolünü Dr. Sami Ulus Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde imzaladı.

SOS Onursal Başkanı Nevin Gökçek, daha sonra hastanede yatan çocukları ziyaret ederek, onlara tetris, puzzle, bebek, araba, penye ve kumanyalardan oluşan çeşitli hediyeler armağan etti. Ayrıca, çocuğu zor durumda olan bir anneye özel solunum cihazını SOS Vakfı olarak temin etme sözü verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber