Srebrenitsa katliamının 17. yılı toplanan imzalarla kınandı

11 Temmuz Srebrenitsa katliamı kurbanlarını anma etkinlikleri kapsamında İzmirli Boşnaklar Derneği Konak Belediyesi'nin desteği ile anlamlı bir etkinliğe imza attılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

11 Temmuz 1995 yılında Bosna-Hersek'in Srebrenitsa kentinde Sırplar tarafından katledilen 8 bin 372 Boşnak'ı anmak ve soykırımı kınamak amacıyla düzenlenen kampanyaya vatandaş büyük ilgi gösterdi. Katliam sorumlularının adaletin önüne çıkarılarak cezalandırılmasını isteyen mektupları imzalayan vatandaşlar, Srebrenitsalı annelere İzmir'den manevi destek oldular.Kampanyaya sonuna kadar destek verdiklerini ifade eden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, geçtiğimiz yıl da dünyanın en büyük soykırımı olarak kabul edilen 11 Temmuz Srebrenitsa Katliamı'nın 16. Yılı anısına 'Neden, Zaşto, Why?' İsimli fotoğraf sergisi ve konferansı gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, "Katliamı kınıyor ve Srebrenitsa halkının acılarını paylaşıyoruz. 11 Temmuz tarihe kara bir leke olarak geçmiştir.

Anneler bizim baştacımızdır. Ölen binlerce kişinin anma törenlerinde ben de Srebrenitsalı annelerin yanında olacağım. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun, insan öldürmek, bir insanlık ayıbıdır ve suçudur. Barış, sevgi, dostluk içinde yaşayabilmeliyiz" dedi.

Avrupa'nın ortasında soykırım uygulandığını ve yıllardır suçluların cezalandırılmasını beklediklerini ifade eden İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, "11 Temmuz 1995'te Srebrenitsa'da 8 bin 372 insan katledildi. Dünya bu soykırımı izledi. İzmirli Boşnaklar Derneği olarak 'Bir mektup da sen yaz' kampanyasıyla Türk halkı Bosna Hersek halkının yanında olduğunu gösterdi. Srebrenitsalı annelere manevi bir destek sağlamak olmak üzere başlattığımız bu kampanyaya büyük destek olan Başkan Tartan'a teşekkür ederiz. Toplanan binlerce mektubu 11 Temmuz günü Srebrenitsa'da annelere vereceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber