SP'li Töngüç: ÖYM'ler, 28 Şubat süreci AKP'ye uzanacağı için kaldırıldı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve Mahalli İdareler Başkanı İlyas Töngüç, Özel Yetkili Mahkemeler (ÖYM)'in, 28 Şubat sürecinin AK Parti üst yönetimine uzanacağı korkusuyla kaldırıldığını iddia etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç, Bursa Yıldırım İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen ilçe divanı toplantısına katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran İlyas Töngüç, ÖYM'lerin kaldırılması ile ilgili değerlendirmesinde, ?ÖYM'lerin kaldırılması mühim süreçti. Temel amaçla bu mahkemelerin kaldırılmasını uygun görmekle birlikte birkaç gün içinde bunların tamamen ortadan kaldırılmasını, biz, son günlerde görülmekte olan 28 Şubat süreci ile ilintili olduğu kanaatindeyiz.? dedi.

Özellikle AK Parti içinde bir takım siyasetçilerin, önceki dönemde Fazilet Partisi'nde siyaset yaptığına değinen Töngüç, şunları ifade etti: ?Özellikle şu anda tutuklu bulunan Ergun Poyraz'ın Haziran ayında mahkemeye verdiği dilekçe ile Milli Gençlik Vakfı'nın kapatılması ile ilgili bilgi ve belgelerin, kasetlerin ve diğer bilgilerin şu anda AK Parti'de üst düzeyde siyaset yapan bazı kişiler tarafından kendilerine ulaştırıldığını ve kendilerini yıllarca bu camia içinde olduğu, MGV başta olmak üzere Fazilet Partisi'nin kapatılması içinde bugün AK Parti'de siyaset yapan hal ve hareket ile tavırları ile 28 şubat sürecinin uzanacağı noktaları bugün hesap ettiğimizde, 28 şubat sürecinin AK Parti genel merkezine kadar uzanacağı endişesi ile Özel Yetkili Mahkemelerin bugün hızlı bir şekilde kaldırılmasını biz buna bağlıyoruz.?

SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç, özellikle o dönemdeki emekli askerler ve Genelkurmay bünyesinde oluşturulduğu anlaşılan Batı Çalışma Grubu'nun etkin kişilerinin içeri alınmasının da bir takım belgelerin nereden alındığını ortaya çıkaracağını, bu nedenle de bu mahkemelerin kaldırılarak önlem alındığını savundu.

"KURTULMUŞ, ASIL MECRASINA SÜRÜKLENİYOR"

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye katılacağı söylentileri ile ilgili soruya da SP Genel Başkan Yardımcısı İlyas Töngüç, şu cevabı verdi: ?Tohumu bozmak yönünde Milli Görüş Hareketi'nin 40 yıllık serüvenini ortadan kaldırma süreçlerini 2010 Temmuz kongresi ile başlayan süreç partimizde bazı ayrılmalara sebep oldu. O ayrılmaların nedeninin ise milletimiz tarafından ne olduğunun anlaşılması bakımında bu sürecten memnuniyet duyuyorum. Zaten bizden giden bu arkadaşların kurduğu partiyi parti olarak görmüyoruz. Bir organizasyon içinde de bu organizasyonun yolunu değiştirme yönünde bir adım attı ve netice vermeyince bir grup arkadaş bizden ayrıldı. Şimdi anlaşılıyor ki asıl mecraına doğru bir hareket var. Burada anlaşılan karşılıklı pazarlıklar tam bitmedi ki karşılıklı açıklamalarla 4 ay önce yapılan görüşmeler ifşa ediliyor ve bir tiyatro gösterisi ile karşı karşıyayız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber