Recep Kara'dan ilginç öneri

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde, finalde rakibine elenen Başpehlivan Recep Kara ilginç bir öneride bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 08:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kırkpınar'ın artık Edirne Belediyesi'ne büyük ve fazla geldiğini ifade eden Kara, "Kırkpınar'ı devlet ele alması lazım, bakanlık olarak sahip çıkmaları lazım. Kırkpınar'a özel mevzuat hazırlanması lazım" dedi.

Edirne'de bu yıl 651'incisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde 7. defa finale çıkan Recep Kara, Ali Gürbüz'e yenilerek ikinci oldu. Geçen sene aynı arkadaş ile yine finalde karşılaştıklarını hatırlatan başarılı pehlivan Recep Kara, "Rövanşı alamadık ikinci olduk. Ben arkadaşı tebrik ediyorum. 8 defa ben Kırkpanar'da baş kategorisinde güreştim. 7 defa finale kaldım. Üç birincilik dört kez de ikinci oldum. Bizim hedefimiz hep altın kemeri almak. Bu işler nasip kısmet işi. Bu sene de 3 gündür er meydanında kıran kırana güreşler oldu. Finale gelmesi kolay olmuyor. İnce eleyip sık dokunuyor. Rakiplerin hepsi kuvvetli. 50 derece sıcağın altında yağ ile bu atmosferi kaldırmak kolay olmuyor. Finalde hedefim rakibi yenmekti ama olmadı. Final 40 dakika kadar sürdü. Biz bir senenin emeğini bir saate sığdırıyoruz. Ali Gürbüz puanlama güreşinde bizi yendi. Tebrik ediyorum" diye konuştu.

"EDİRNE BELEDİYESİ'NE ARTIK KIRKPINAR FAZLA GELİYOR"

Final maçında puanlama sistemini kendilerinin son dakika öğrendiğini ifade eden Kara, "Pehlivanların belli bir süre bitiminde 2-3 dakika kadar dinlenme hakları vardı. Bu kuralı final maçında uygulamadılar. Bunu neden aldılar hala bilmiş değilim. Son dakika haberimiz oldu. Orda sıkıntı çektik. Her sene Kırpınar'da dereceye giren arkadaşlardan doping numunesi alınır. Kimseyi zan altında bırakmak istemem ama her yıl bu numuneler alınıyor. Bu sene anons ettikleri halde alınmadı. Gittik kimse yok. Numune veremeden buraya geldik. 'Doktor gelmedi, geç geldi' bir takım söylemler, hala anlamış değilim. Geçmiş değil, buyursun gelsinler, bugün de alsınlar. O konuya biraz kafamız takıldı. İnşallah spor bakanımız, federasyonumuz bu konunun üstüne giderler. Kırkpınar bizim öz kültürümüz. 650 yıldır yapılıyor. UNESCO, dünya mirasları arasına girdi. Böyle bir hazinemiz var, bunu yaşatmamız lazım. Artık Kırpınar Edirne Belediyesi'ne fazla geliyor. Kırkpınar'ı devlet ele alması lazım, bakanlık olarak sahip çıkmaları lazım. Kırkpınar'a özel mevzuat hazırlanması lazım. Bu sadece Edirne Belediyesi ile yapılacak iş değil. Bunu en iyi şekilde tanıtmamız lazım" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber