Eskişehir POMEM'de 293 polis adayı diplomalarını aldı

Eskişehir Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM)'nden 11. dönem mezunu olan 293 polis adayı, törenle diplomalarını aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir POMEM, önümüzdeki sezondan itibaren Trafik Polis Eğitim Merkezi olarak hizmet verecek.

POMEM, kültür salonunda düzenlenen törene, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca, Ülker Can, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuray Akçasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül ve İl Emniyet Müdür Vekili Mustafa Özefe ile mezun olan polis adayların aileleri katıldı.

Törende konuşan Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, polis adaylarına bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi. Birlikte yaşamanın başka bir ifadeyle devlet olmanın en önemli unsuru adaletin ve emniyetin temin edilmesi olduğunu belirten Vali Koçdemir, şöyle dedi: "Bu fonksiyon silahlı kuvvetlerimiz ve polisimiz gibi üniformalı kadrolarımız tarafından yerine getirilmektedir. Bizim milletimiz bu fonksiyonun bilincinde olarak bu teşkilatlarımızda çok daha fazla muhabbet ve sevgi duymaktadır. Emniyet teşkilatına yeni katılan arkadaşlarıma sağlık, başarı ve huzur içinde millete hizmet etmelerini diliyorum. Yolları ve bahtları açık olsun."

POMEM Müdürü Mehmet Sayar da, "Son mezunlar 293 öğrencimiz daha bu yuvadan mezun olacak. ülkemizin çeşitli illerinde milletimize hizmet etmek üzere buradan ayrılacaklardır. Emniyet Teşkilatı kurulduğu günden bu yana sürekli kendini yenileyerek, bilim ve teknolojiyi suçla mücadelede en etkin şekilde kullanmakta, gelişmiş toplumlarda olduğu gibi, delilden suçluya prensibi doğrultusunda hareket ederek, büyük başarılar elde etmiş ve milletimizin takdirini kazanmıştır." diye konuştu. Sayar, okulun 22 Temmuz tarihinden itibaren Trafik Polis Eğitim Merkezi olarak hizmet vereceğini kaydetti.

Konuşmaların akabinde, dönem birincisi Ali Kemal Ayhan'ın yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından yemin töreni gerçekleştirildi. Daha sonra polis adaylarından dereceye girenlere sertifikaları ve çeşitli hediyeleri, törene katılan yetkililerce verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber