3 sene 500 tam puan aldım, birinci olmak için daha ne yapabilirdim ki

Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 3 sene 500 tam puan almasına rağmen verilen ek puan nedeniyle birinciliği Özel TED Koleji öğrencisi Nezihe Menzi Ezgi'ye kaptırarak 2'nci olan 18 öğrenciden biri olan Mersinli Muhammed Yusuf Efe, ?3 sene 500 tam puan aldım, başka ne yapabilirdim.? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ev hanımı anne ile esnaf babanın 2 çocuğundan biri olan Efe, eğitim gördüğü özel bir dershanede gazetecilere açıklamalarda bulundu. Başarısında çok çalışmaktan ziyade düzenli ders çalışmanın etkili olduğunu ifade eden Efe, 3 yıl 500 puan alabilmeyi 'şans' diye nitelendirdi. Şansına her zaman yapabileceği sorular denk geldiğini anlatan Efe, "Her zaman çok çalışmaktan ziyade, düzenli ders çalışmanın yararlı olduğunu savunmuşumdur. Ne zaman, nerede ne yapmam gerektiğini biliyordum. Neye ne kadar çalışmam gerektiğini biliyordum. Benim için anahtar, çok çalışmaktan çok, düzenli çalışmaktır.'' şeklinde konuştu.

Sınavda ikincilik değil birincilik beklediğini alatan Efe şöyle devam etti: ?3 sene 500 puan aldım, birinci olmak için daha ne yapabilirdim ki? Ama ikincilik geldi. Birinciliği bekliyordum aslında. Ama bir arkadaşımız, ek puanla birinciliği elde etmiş, ikinci oldum. Onu tebrik ediyorum, ama birinciliği bekliyordum, sınavda başka ne yapabilirdim ki? Yine de mutluyum. Benim hedefim 3 sene ful yapmaktı. 3 sene de ful çektim. Yine de ben kendimi birinci olarak hissediyorum.? Efe bu süreçte kendisine destek veren öğretmenlerine ve ailesine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber