'Susuz Bey' şehitler, evliyalar ve barış için yollarda

Konya'nın Ereğli ilçesinden yola çıkan, halk arasında ''Susuz Bey'' olarak bilinen Uğur Tekeli (53), motosikletiyle 76 ili gezerek barış, kardeşlik ve şehitlere dikkat çekiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli öğretmen Tekeli, doğuştan bir böbreği ve karaciğerinin ufak bir kısmı olmadığı için hiç su içmemiş. Türkiye'de bu şekildeki üç kişiden biri olan ve bu sebeple ''Susuz Bey'' denen Tekeli, 3,5 yıl önce eşini, 1,5 yıl önce de iki yeğenini kaybetmiş. Büyük üzüntüye kapılan Tekeli, bir gün rüyasında ak sakallı bir dedenin motosiklet verdiğini ve kendisinin de binerek sürdüğünü görmüş. O zamana kadar hayatında motosikleti olmayan ve binmeyen Tekeli, durumu anlattığı hocaların yorumları üzerine motosiklet alarak şehitler, evliya türbeleri, dünyada barış ve kardeşlik vurgusu yapmak üzere yollara düşmüş.

Ereğli'den 3 Kasım 2011 tarihinde yola çıkan Susuz Bey, Eskişehir ve Bursa'nın ardından Çanakkale'ye gitmiş. Burada şehitlikleri ziyaret ettikten sonra Eskişehir ve Ankara üzerinden Nevşehir'e ulaşmış. 1998 model motosikletiyle bugüne kadar 4 bin 775 kilometre katettiğini belirten Uğur Tekeli, ?76 ili dolaşmayı planlıyorum. Yaz kış demeden, 08.00 ile 20.00 saatleri arasında yol yaparak 10 bin 500 kilometre gideceğim. Amacım şehitler, evliyaların türbeleri, dünyada barış ve kardeşliğe dikkat çekmektir. Eşim ve yeğenlerimi kaybettikten sonra hayatta kalan tek yakınlarım olan iki kızımın olurunu da alarak yollara çıktım. Yaz kış üzerimde sadece bir ceketle dolaşabiliyorum. Motorumun üzerinde bulunan kutuda yiyeceklerimi, giyeceklerimi ve tamir malzemelerini taşıyorum. Gittiğim yerlerde insanlarla sohbet ediyor, çaylarını içiyorum. Çoğu yerde evlerine davet ediyorlar, yemek veriyorlar, ihtiyaçlarımı karşılıyorlar. Buralardan aldığım izlenimler doğrultusunda turumun sonunda, ana konusu Türk misafirperverliği olan bir kitap yazmayı istiyorum." dedi. Nevşehir'de de çok sıcak karşılandığını vurgulayan Tekeli, "Çok güzel bir şehir. Buradan yola çıkarak, Kars'ta bulunan Sarıkamış Şehitliği'ne gideceğim. Ardından Allahüekber Dağları'na tırmanacağım. İki gün kaldıktan sonra Adıyaman ve Mardin'e gidecek, sonra Konya'ya döneceğim. Önümüzdeki yıllarda Bulgaristan ve Halep'e de gitmeyi istiyorum.? şeklinde konuştu.

Nevşehir'de bir saat mola verdiği Atatürk Bulvarı'nda üzerinde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Susuz Bey, sorulara cevap verdi ve hatıra fotoğrafları çektirdi. Sonra da yoluna devam etti. Tekeli'nin motosikletinin arkasındaki, '' 42 V 5810 Konya Ereğlili Susuz Bey. Sevgi ve Barış Yolu. Şehitler Her Zaman Kalbimizde'' yazısı ve Türk bayrakları da dikkat çekiyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber