GTO Başkanı Aslan: Gaziantep'in yükselişi gurur verici

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan ilk bin ihracatçı firmanın illere göre dağılımında, Gaziantep'in üçüncü sıraya yükselmesini gurur verici olarak değerlendirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TİM tarafından açıklanan 2011 yılı Türkiye'nin ilk bin ihracatçı firması araştırmasında Gaziantep, 63 firma ile İstanbul ve İzmir'in ardından üçüncü sırada yer aldı. Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, Gaziantep'in, her şeye rağmen böyle bir başarı göstermesinin gurur verici olduğunu ve bunun 2023 ihracat hedefine Gaziantep'i bir adım daha yaklaştırdığını belirtti. Aslan, şöyle dedi:

?Ortadoğu'da yaşanan değişim rüzgârlarının ve Euro Bölgesi'nde yaşanan ekonomik krizin oluşturduğu küresel ekonomik sıkıntılardan dolayı zor bir yıl olan 2011 yılında, Gaziantep'in en büyük ihracatçılar listesine, firma sayısını artırarak girmesi önemli bir başarı. Gaziantep, 2010 yılında 53 olan firma sayısına 2011 yılında 10 firma eklemiş ve 63'e yükseltmiştir. Demek ki Gaziantepli firmalar, yaşanan tüm olumsuz koşullara karşın ihracat konusunda üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor. Bu sorumluluk bilinci ve artan ihracat rakamlarımız da bize gösteriyor ki Gaziantep'in 2023 ihracat hedefi olan 30 milyar dolara ulaşmak bir hayal değil. Hedefe emin adımlarla ilerliyoruz ve her geçen gün bu hedefe bir adım daha yaklaşıyoruz. 2011 verilerine göre, toplam bin 142 ihracatçı firmasının 63'ü en büyükler arasında olan, 179 ülkeye ihracat yapan ve Türkiye'nin toplam ihracatında yaklaşık yüzde 4'lük paya sahip, dış ticaret dengesi sürekli pozitif olan bir kent inanıyorum ki gelecek dönemlerde bu listede daha fazla firma ile yer alacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber