Erciş'in yeni imarı kısmen açıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'ın Erciş ilçesinde geçen yıl deprem sonrası durdurulan imar çalışmalarına kısmi olarak izin verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından yapılan imar planları kısmi olarak açıklandı. Erciş Belediyesi Evlendirme Salonu'nda düzenlenen toplantıya Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü M. Ali Kahraman, Genel Müdür Yardımcısı Funda Torhan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda konuşan Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, geçen yıl depremde ilçenin büyük bir yıkım yaşadığını, bunun sonucunda ilçenin yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. İlçenin nüfusunun köylerle birlikte 170 binin üzerinde olduğunu ifade eden Zülfikar Arapoğlu yeni yapılan eski imarın yeterli olmadığını kaydetti. Zülfikar Arapoğlu yeni imarı Çevre ve

Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yaptıklarını, yapılan çalışmada

emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ise deprem sonrası hükümetin elinden gelen gayreti göstererek çok büyük çalışmalar yaptığını söyledi. Çiftçi, yeni imarın ilçeye hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ilçe merkezinin depremden çok fazla etkilendiğini, merkezde 5500 konutun kullanılmaz hale geldiğini ifade etti. Bunun ilçe merkezinde bulunan konutların yüzde 28'i olduğunu kaydeden Fani bir daha

böyle acıların yaşanmaması temennisinde bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü M. Ali Kahraman da depremden hemen sonra çalışmalara başladıklarını, zemin etütleri yaptıklarını anlattı. İşlerin şu anda bir kısmını tamamladıklarını belirten Kahraman, imarla ilgili diğer kısımları da en kısa zamanda bitireceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından hazırlanan imar planı dosyaları Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu'na teslim edildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber