Sıcaklar 40 dereceyi buldu, insanlar gölgeye koştu

Hava sıcaklığının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2012 10:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da, aşırı sıcakların terlettiği insanlar gölge alanlara akın etti. Park ve bahçelerde güneşten korunmaya çalışan kimi vatandaşlar ise farklı şekillerde serinlemeye çalıştı.

Yurt genelinde etkili olan sıcak hava özellikle hafta sonu zirve yaptı. Sıcaklık Bursa'da öğle saatlerinde 40 dereceye kadar çıktı. Vatandaşlar kendilerini parklara attı. Özellikle hasta ve yaşlı insanlar zor anlar yaşadı. Ağaç gölgelerinde uyuyan kimi vatandaşlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Gölgelerde serinlemeye çalışan vatandaşlar bol bol su içerek serinlemeye çalıştı. Kimi vatandaşlar ise parklardaki çeşmelerde yüzünü yıkadı, başını suyun altına soktu. Kültür Park ve Botanik Park'ta ilginç görüntüler oluştu. Duraklarında otobüs bekleyenler de ellerindeki yelpazelerle serinleme uğraşı verdi. Vatandaşlar, bu sene sıcakların çok fazla olduğunu ve gölgelerde serinlemeye çalıştıklarını söylediler.

Sıcağa rağmen piknikte vazgeçemeyen kimi vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. İnsanlar kadar sokak hayvanları da sıcakta zor anlar yaşadı. Yol kenarlarına yığılıp kalan sokak köpekleri gölgeden çıkamadı. Uzmanlar, mecbur kalınmadıkça sokağa çıkılmaması konusunda uyardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber