Rüşvetçinin canına tak edince ihbar etti

Haber Giriş : 27 Temmuz 2005 07:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı Devlet Planlama Taşkilatı'nda (DPT) görevli şube müdürü Erdoğan Öztürk ve ayniyat saymanı Adnan Dingil hakkında para karşılığı bazı firmaların işlerini takip ettikleri iddiasıyla ?irtikap' suçundan altı yıla kadar hapis ve ?memuriyetten ömür boyu men' cezası istemi ile Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

Olay birkaç firmanın Ankara'da işlerini bir yıldır takip eden kişinin ?rüşvet vermekten bıktığını', ?her zaman rüşvet istendiğini' belirterek Müsteşar Yardımcısı Abdullah Köten'e mektup göndermesi ile ortaya çıktı. İşte dosyada yer alan mektuptan bazı bölümler: ?Bir yıldır birkaç firmanın Ankara'daki işlerini para karşılığı takip ediyorum. Bu nedenle Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda ilgili birimlerle sürekli muhatap oluyorum. Kurumda görev yapan Erdoğan Öztürk tarafından dosya başına para isteniyor. Hesabına para yatırılmazsa dosyaları geciktirerek, hem firmanın işinin aksamasına neden oluyor. Paraları kimi zaman başka bir kurumda çalışan Adnan Dingil aracılığı ile kimi zaman da banka hesabına, bazen de elden veriyordum. Rüşvet vermediğim zaman işlerimiz aksıyor. Lütfen bu konuya el atın.'

Mektup üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürlüğü Tekstil Şube Müdürü Erdoğan Öztürk ile Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı'nda görevli Ayniyat Saymanı Adnan Dingil'in Figen Kavak adındaki kişi ile işbirliği yaparak kurumda yapılan iş takibi sonucunda Adnan Dingil'in hesabına ?kurumda işi olan kişi ve kuruluşlar tarafından para yatırıldığı' ve kurumdaki işlerini kısa sürede sonuçlandırdığı ortaya çıktı. Hesapların incelenmesi sonucu parasal hareketlerde isimleri görünen firmaların DTM Tekstil Teşvik Dairesi'nde teşvik işlemlerinin olduğu tespit edildi. Dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Savcılık tarafından firma sahiplerini ve sanıkların ifadeleri alındı. Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcılığı iki sanık hakkında ?irtikap' suçundan altı yıldan az olmamak koşuluyla hapis ve ömür boyu ?memuriyetten men' edilmesi istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber