HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan, Belediye Başkanı Akgül'e teşekkür

HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 Nolu Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Mamak Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıda ülkenin içinde bulunduğu siyasi, sosyal ve ekonomik durum ile çalışma hayatının sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün göreve geldikten sonra, işçilerin bir kuruş alacaklarının kalmadığını söyledi. "Mamak için büyük bir şans olduğuna inandığım başkanıma teşekkür ediyorum." dedi.

HAK-İŞ ve Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 Nolu Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Mamak Kültür Merkezinde gerçekleşti. Toplantıya, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Üyesi Âdem Avan, Başkan Yardımcısı Mustafa Orhan ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Hizmet- İş Ankara 4 Nolu Şube Başkanlığı'nın 1. Olağan Genel Kurulu'nda seçimlere tek liste halinde giren Celal Yıldız 75 delegenin oy kullandığı genel kurulda 69 oy alarak yeniden şube başkanı seçildi.

Ölçülerinin işçinin alnının teri kurumadan paralarını ödemek olduğunu belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak Belediyesi olarak işçilerine bir kuruş borçlarının olmadığının altını çizdi. Hizmet-İş'e sergiledikleri olumlu sendikacılık anlayışından dolayı teşekkür eden Başkan Akgül, "Felsefemiz, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın', biz göreve geldiğimizde bir söz vermiştik. İşçimizin alnının teri kurumadan paralarını ödeyeceğiz diye. Mesai, ikramiye ve maaşları günü gününe vermeye gayret ediyoruz. Son 3 yılda Mamak'ta ciddi anlamda yatırım yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Yola iyi niyetle çıkarsanız yapılamayacak iş yoktur. Memurlarımıza sosyal denge sözleşmesi yapıp bir ilke imza attık. Ekmeğimiz var, hep birlikte paylaşıyoruz. Bizler aynı gemide seyahat eden yolcularız. Tek amacımız vatandaşa hizmet etmektir." diye konuştu.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan da ülkenin içinde bulunduğu siyasi, sosyal ve ekonomik durum ile çalışma hayatının sorunlarına ilişkin açıklamada bulundu. Hizmet-İş Sendikası 4 No'lu Şube'nin 5 yıllık geçmişi olduğunu söyleyen Arslan, şöyle devam etti: "4 No'lu Şubemiz kısa sürede başarılara imza attı. Şubemiz 5 yıllık geçmişi olan yeni bir şube. Ama kısa sürede başarılara imza attılar. Bütün etkinliklerimizde yoğun bir şekilde katkı sağladılar. Şubemiz kadın örgütlenmemizin de başlangıcıdır. Mamak Belediye Başkanımız göreve geldiklerinde güzellikleri paylaştı. Sorunlarımızı birlikte çözdük. Mamak için büyük bir şans olduğuna inandığım başkanıma teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber