Eşinin adını yaşatmak için okul yaptırıyor

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Mazı köyünde çiftçilik yapan 56 yaşındaki Özcan Karagöl, 2,5 ay önce vefat eden eşinin vasiyetini yerini getirmek için 300 bin lira maliyetle dört derslikli ilkokul yaptıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait 3 bin metrekarelik alanda, toplam 400 metrekarelik kapalı alana sahip olacak Duran?Özcan Karagöl İlkokulu'nda, yaklaşık 100 öğrenci öğrenci görecek.

Muğla'da "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde hayırseverlerin katkıları artarak devam ediyor. Bugüne kadar 89 hayırseverle protokol imzalayan Muğla Valiliği, 90. protokolü Karagöl'le yaptı. Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine Vali Fatih Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve hayırsever yakınları katıldı. Burada konuşan Özcan Karagöl, köylerindeki çocukların, yaklaşık 21 kilometre ilerideki Mumcular beldesinde bulunan okullara taşındığını belirterek, ?Her gün o kadar çocuğun, o kadar mesafeyi katedip eğitim hizmeti alma manasında mücadele etmesi, bizi yeni bir bina yapma konusunda heveslendirdi.? dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Çınar ise, ?Öğrencilerimiz, daha güzel ve ferah bir ortamda öğrenim görecek. Orada bir okulumuz var ama oldukça eskiydi. 4+4+4 eğitim sistemine göre bu okula ihtiyacımız vardı. Hayırseverimize müteşekkiriz.? şeklinde konuştu. Öğrencilerin yeni binalarda iyi eğitim almasını istediklerini dile getiren Vali Şahin de şunları söyledi: ?İyi insan olsunlar, derslerinde başarılı olsunlar, çok iyi yerlere gelerek bu ülkeye ve dünyaya iyi hizmetler yapsınlar. Buradan nice mühendisler, doktorlar ve bilim insanları çıkmasıdır arzumuz.?

Konuşmaların ardından okulun protokolü imzalandı. Muğla genelinde bugüne kadar 90 okul protokolü kapsamında bin 40 derslik, iki kapalı spor salonu, bir konferans salonu ve üç lojman inşa edildi. Hayırseverler tarafından eğitime yapılan katkı da 106 milyon 975 bin liraya ulaştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber