Hisarcıklıoğlu: Marka şehir olmanın yolu birlik ve beraberlikten geçer

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)'nın yapımı tamamlanan yeni binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Temmuz 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Açılış töreninde Ağrılı iş adamlarına seslenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de markalaşan şehirler olduğunu, bundaki tek gerçeğin de o şehirde bulunan birlik ve beraberlik ruhu olduğunu söyledi.

Hisarcıklıoğlu, ATSO'nun yeni hizmet binasının açılış kurdelesini kestikten sonra yeni hizmet binasının toplantı salonunda Ağrılı iş adamlarıyla bir araya geldi. Burada konuşma yapan TOBB Başkanı, Ağrı'ya yakışır bir ticaret binası kazandırıldığını belirterek, bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye'de markalaşan şehirler olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, bundaki tek gerçeğin de o şehirde bulunan birlik ve beraberlik ruhu olduğunu kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Kayseri niye ileri gitti de Ağrı gitmedi? Topraklarının arasında bir fark yok. Ama arkasında bir gerçek var. O şehrin valisi, belediye başkanı, oda başkanı, STK başkanları bir ve beraber hareket ediyorsa o şehir ileri gidiyor. Birbirimizi sevmeye mahkumuz. Zengin olmak istiyorsak birbirimizi seveceğiz. Valisine, belediye başkanına, oda başkanına sahip çıkacak."

"AĞRI DAĞI'NI DEĞERLENDİREMİYORUZ"

Sanayinin fazla gelişmediği kentlerde turizmin canlandırılması gerektiğini söyleyen Hisarcıklıoğlu, Ağrı'da turizm konusunda çok ciddi eserler bulunduğunu, fakat bunların yeterince değerlendirilmediğini belirtti. Özellikle Ağrı Dağı'nın turizme kazandırılması gerektiğini ifade eden TOBB Başkanı, "Biz Ağrı Dağı'na kimseyi getiremiyorsak yazıklar olsun. Ağrı Dağı'nı dünya turizmine kazandırıyor olmamız lazım. Daha önce İshak Paşa Sarayı'nı gördüm. İlk defa kalorifer sisteminin kullanıldığı bir saray. Bu sarayı bizim pazarlıyor olmamız lazım. Meteor çukuru var. Hazreti Nuh'un gemisinin izleri var. Kendi değerlerinize sahip çıkmanız lazım." şeklinde konuştu.

ATSO Başkanı Mehmet Erat da 2009 yılında göreve geldiklerinde yeni bir hizmet binasına ihtiyaç olduğunu fark ettiklerini ve bunun için de gerekli girişimleri başlattıklarını söyledi. ATSO'nun yeni hizmet binasının 10 bin metrekare alana inşa edildiğini ve yaklaşık olarak da 9 milyon Türk Lirası'na mal olduğunu belirten Erat, bu hizmette emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış törenine TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Ağrı milletvekilleri, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber