Trafik cezasına kızdı minibüsünü yaktı

Bursa'da ilçe belediyelerden aldıkları 'S' plaka ile öğrenci ve işçi taşıyan servis minibüsçülerinin eylemleri sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Trafik polisinin durdurup bin 950 TL ceza kestiği servis minibüsünün şoförü, aracını ateşe verdi. Kullanılamaz hale gelen minibüs çekici vasıtasıyla yoldan kaldırıldı.

Osmangazi ilçesi Santral Garaj Mahallesi Kent Meydanı önünde meydana gelen olayda iddiaya göre, kavşakta trafik kontrolü yapan polis ekipleri, Suphi Ç. yönetimindeki 16 S 9795 plakalı servis minibüsünü durdurdu. Sürücüden ehliyet ve ruhsatı isteyen ekipler, servis minibüsü plakasının ilçe plakası olduğu ve şehir merkezinde işletilmesine dair ruhsat bulunmadığı gerekçesiyle sürücüye bin 950 TL para cezası kesti. Cezaya kızan sürücü, çakmağı ile 2009 model servis minibüsünü ateşe verdi. Sürücü, olay yerine gelen Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerine de saldırırken, ön camı kırılan itfaiye aracı, yanan servis minibüsünü söndürdü. Kullanılamaz hale gelen araç çekici vasıtasıyla olay yerinden kaldırıldı. Aracını ateşe veren sürücü Suphi Ç., polis tarafından gözaltına alındı.

Daha önce de servis minibüslerine çok sayıda ceza kesildiğini, böyle giderse kendisini de yakacağını söyleyen Suphi Ç., "Bize korsan dediler, şehir merkezinde çalışamazsınız diyorlar. Peki biz nereye gidelim? Çocuklarımız aç mı kalsın. Bazı yetkililerin keyfi davranışları sebebiyle bize her gün ceza kesiliyor. Bir daha ceza keserlerse kendimizi yakacağız." diye konuştu.

Korsan taksicilere verilen para cezalarını artıran yasa teklifi geçtiğimiz ay TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşmıştı. Yasaya göre korsan taşımacılık yapanlar bin 950 lira para cezasıyla cezalandırılacak, araç da 60 gün trafikten men edilecek. Aynı ihlalin ikinci tekrarında ise bu kez para cezası 5 kat artacak ve araç yine 2 ay bağlanacak. Yasa kapsamında korsan taşımacılık yaptığı belirlenen servis minibüslerine de bin 950 lira, içindeki yolculara da 216 lira para cezası kesiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber