Uşak Üniversitesi Uyek-2 ile alternatif enerjili formula yarışlarına katıldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) 2005 yılından itibaren düzenlediği "Alternatif Enerjili Formula Araç Yarışları", 40 üniversiteden 66 takımın katılımıyla İzmit Körfez Yarış Pisti'nde yapıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 00:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alternatif enerji kaynaklarına dikkat çekmek ve üniversite öğrencilerinin fikirlerini üretime geçirebilmelerine imkan sağlamak amacıyla düzenlenen TÜBİTAK Formula G-Güneş Arabaları Yarışına, Uşak Üniversitesi de

UYEK-2 isimli güneş arabası ile katıldı.Yarışmanın ardından Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve Prof. Dr. Salih Çelebioğlu UYEK-2 isimli güneş arabasını inceleyerek Yrd. Doç. Dr. Muhsin İder ve Yenilenebilir Enerji Kulübüne tebrik etti.

Klasik enerji kaynaklarına alternatif olarak sunulan kaynakların en önemli özelliğinin yenilenebilir olmaları ve doğaya zarar vermemeleri olduğuna dikkat çeken Rektör Çelik " Üniversite olarak konuyla ilgili tüm çalışmalara destek veriyoruz. Bu amaçla, Yeşil ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezimizi de kurduk. UYEK-2 isimli güneş arabası da alternatif enerji kaynağı kullanımının bir örneği. Yenilenebilir Enerji Kulübümüze ve Yrd. Doç. Dr. Muhsin İder'e TÜBİTAK Formula G-Güneş Arabaları Yarışı'nda bizi temsil ettikleri için teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber