Teşvikten faydalanarak kapasite ve istihdamı arttıracak

Kayseri'de ahşap kapı, mutfak dolabı ve PVC imalatı yapan Miradecor, teşvik paketinden faydalanarak kapasite ve istihdam artırımına gidecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hedef, 3 yıl sonunda ülke içindeki bayi sayısını 40'a çıkartarak ihracat yapar hale gelmek.

Yatırımları teşvik etmek amacıyla bölgesel olarak çıkarılan teşvik paketi, yeni yatırımcılar ve işini büyütmek isteyenleri harekete geçirdi. Bunlardan birisi de şu anda 6 bin 800 metrekare içinde ahşap kapı, mutfak dolabı ve PVC imalatı üzerine faaliyet gösteren Miradecor. Senede yaklaşık 30 bin kapı ve ayda 150?200 dairelik mutfak dolabı üretimi yapan firma, yeni teşvik paketinden faydalanarak büyüme kararı aldı. Avantajlı teşvikler sunulması nedeniyle firma yeni yatırımını Kayseri'ye daha yakın olan Yozgat'ın Boğazlayan ilçesine yapacak. Burada hedef, 27 bin metrekare alan içinde 10 bin metrekare kapalı alanda daha fazla iş ve istihdam sağlamak. ?Artık markalaşmak istiyoruz.? diyen Miradecor Yönetim Kurulu Başkanı Gani Gültekin, ?Yeni yerimizde daha kurumsal olarak iş hacmimiz ve istihdamımız artacak. Türkiye içinde bayi sayımızı 6'dan 40'a çıkaracağız. 3 yıl sonrasına da ihracat yapan bir firma haline gelmeyi planlıyoruz.? dedi.

Gültekin, yeni yatırım için Boğazlayan'ı seçmelerinin gerekçesi olarak da buranın daha avantajlı teşvik bölgesinde ve bölge insanının işe ihtiyacı olmasını gösterdi.

İş hayatında kalifiye elaman sıkıntısı yaşadıklarını da belirten Gültekin, kendi işçilerini kendilerinin yetiştireceğini ve onlara gelecek sağlayarak hem çalışanları hem de fabrikayı garanti altına almak istediklerini ifade etti. Gültekin, hammadde konusunda da pahalılık problemi yaşadıklarını dile getirdi.

İnşaat sektörünün canlı kaldığı sürece yaklaşık 330 kalemde sektörün bundan ekmek yediğine vurgu yapan Gültekin, ?Biz bu kalemlerden sadece 10'unun karşılıyoruz.? dedi.

Miradecor Yönetim Kurulu Başkanı Gani Gültekin, mağdur olmamaları için müteahhit firmalara da bir uyarıda bulundu. Müteahhitlere kurumsallaşan ve kaliteli iş çıkaran firmalarla iş yapmaları tavsiyesinde bulunan Gültekin, ?Gerekirse iş yaptıracakları işyerini gezip görsünler. Piyasada 130 liraya kapı yapanlar var. Bunu yapan ya işçiliğinden ya malzemeden çalacak ya da dolandıracaktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber