YGS Türkiye birincisi Sümeyye Nur Satin, LYS'de başarısını perçinledi

2012 YGS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Osmaniye FEM dersaneleri öğrencisi Sümeyye Nur Satin, 2012 LYS MF3 puan türünde de Türkiye sekizincisi ve Osmaniye birincisi olarak başarısını perçinledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 19:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye FEM Dersanesi tarafından LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından bir basın toplantısı düzenlendi. LYS'de ilk 1000'de 8 öğrencisiyle kitlesel başarıda da söz sahibi olduklarını vurgulayan FEM Dershaneleri Osmaniye Genel Müdürü Yılmaz Kütük, dershane olarak başarı oranlarında zirvedeki yerlerini koruduklarını söyledi.

Uluslararası arenada Türkiye'nin yerinin eğitimle değişeceğini belirten Kütük, hedeflerinin, çağdaş, hür düşünceli, demokratik değerlere sahip çıkan, üreten, teknolojiyi kullanabilen, özetle kendisine ve milletine yararlı bireyler yetiştirmek olduğunu söyledi.

YGS Türkiye birincisi ve LYS MF3 puan türünde de Türkiye sekizincisi, Osmaniye birincisi olan Sümeyye Nur Satin, başarısını düzenli çalışmalarına borçlu olduğunu söyledi. Satin "Bana yardımcı olan dershane hocalarıma ve rehber hocama, sorularımda yardımcı oldukları için her konuda beni dinledikleri için fedakar öğretmenlerime teşekkür ederim. Dershane eğitimim benim için tamamlayıcı bir okul oldu. Açıklarımı dershanede kapattım." dedi.

Osmaniye Çevre Şehircilik Müdürlüğü'nde makine mühendisi olarak çalışan Satin'in babası Celal Satin ve ev hanımı annesi Vahide Satin ise çocuklarının böyle bir başarıyı yakalamasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber