Adalet Girişimi: Müslüman ülkelerin içinde bulunduğu durum üzücü

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, İslam ümmetinin Ramazan ayına açlık, savaş, sömürü, çatışma ve katliam haberleriyle girmesinden duydukları üzüntüyü dile getirdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Temmuz 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Platform üyesi bir grup Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür Dairesi Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Kadrican Mendi, ?Sabır, diriliş, direniş ve Kur'an ayı Ramazan'a kavuşturan Rabb'imize hamdolsun. Elbette bu aya barış, adalet ve huzur içinde girseydik sevincimiz çok daha büyük olacaktı. Fakat şahit olduklarımız hepimizi derinden sarsmaya devam ediyor. Dünyanın her yerinden savaş, çatışma ve katliam haberleri geliyor." dedi.

Suriye'nin yangına körükle gidenlerin gayretiyle bir iç savaşın eşiğine bulunduğunu vurgulayan Mendi, "Soğuk savaş döneminin aktörleri, yeni bir güç savaşı verirken maalesef bedelini bölge halkları ödüyor, acısını hep birlikte çekiyoruz. Irak ve Afganistan işgal edileli yıllar oldu ama ne NATO bombardımanları eksik oluyor ne de masum insanları hedef alan intihar saldırıları. Güneydoğu Asya'da ise Arakan Müslümanlarının çilesi her geçen gün artıyor. Bir milyondan fazla insanın uzun yıllardır ağır baskı ve zulüm altında yaşadığı Arakan'da son günlerde Budist çeteler yeni katliamlara girişiyor.? şeklinde konuştu.

Mendi, Afrika ülkelerinde 13 milyon insanın açlık felaketi yaşadığını kaydetti. Mendi, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Diğer taraftan ise dünyanın yeni bir gıda krizine doğru gittiği yönünde haberler var. Toprağın ve suyun Rabb'imizin tüm insanlığa bahşettiği nimetler olduğunu unutan kapitalist zihniyetin, dünyaya felaketten başka bir şey getirmesi mümkün değil zaten. Ve maalesef Türkiye de bu zihniyetin kuşatması altında.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber