Adıyamanlılar Vakfı, Adıyamanlıları İstanbul'daki iftarda buluşturdu

Adıyamanlılar Vakfının her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine Türkiye'nin birçok şehrinden Adıyamanlılar katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Temmuz 2012 22:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıf Başkanı Ömer Özkartal, ?Vakıf olarak birçok sosyal hizmetimiz var. Amacımız hemşehrilerimizin kendi kültürlerini yaşamasını sağlamak.? dedi.

16 yıldır Ramazan ayının ilk pazar günü geleneksek olarak iftar programı düzenlediklerini ifade eden Özkartal, "Vakfın sosyal içerikli birçok hizmeti var. Üniversite öğrencilerine burs veriyoruz. Piknik ve benzeri etkinliklerle de hemşehrilerimizin kendi kültürlerini yaşamalarını sağlamayı amaçlıyoruz.? diye konuştu.

İftar yemeğinde ayrıca Türkiye'de yeri bilinen iki sahabeden biri olan Safvan B. Muattal'ın kabrinin bulunduğu yere yapılacak külliye projesinin de tanıtımı yapıldı. Ömer Özkartal, proje hakkında, ?İstanbul'daki Eyyüp el Ensari kabrinin etrafı nasıl bir manevi iklimse Adıyaman'da da aynı şekilde manevi bir iklim oluşturacak.? şeklinde konuştu.

Bu yıl 16.'sı düzenlenen ve 1500 kişinin katıldığı iftar yemeğine, Adıyaman Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, Adıyaman Milletvekilleri Mehmet Metiner, Murtaza Yetiş'in de aralarında bulunduğu tanınmış isimler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber