Ağabeyinin adını Osmaniye'de yaşatacak

İskenderunlu hayırsever işadamı Emrah Çolak, trafik kazasında kaybettiği ağabeyi Hacı Osman Çolak'ın adını yaşatmak için Osmaniye'de anasınıfı yaptıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çolak Melike Petrol Taşıma Pazarlama Limitet Şirketi tarafından Osmaniye Vali İsmail Fırat İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılacak iki derslikli anasınıfının protokolü Vali Celalettin Cerrah, İşadamı Emrah Çolak, Vali Yardımcısı Mehmet Sadık Tunç ve İl Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç arasında imzalandı.

Osmaniye'nin sürekli göç almasından dolayı okul ihtiyacının olduğunu söyleyen Vali Cerrah, "İskenderunlu hayırsever işadamlarımız, trafik kazası sonucunda kaybettikleri ağabeylerinin adına bir ilköğretim okulumuzun bahçesine iki derslik anasınıfı yaptıracaklar. Göreve başladığımdan bugüne devlet ve hayırseverlerimizin katkıları ile 741 derslik yapmışız. 2009'dan beri okul yapımına baktığımızda büyük bir başarı sağlamışız." dedi.

Bir kez daha Osmaniyeli işadamlarından da okul yaptırmalarını beklediğini belirten Vali Cerrah, "3 yıldan bu yana sadece Osmaniyeli bir işadamımız Mustafa Çiftçi'nin Mimar Sinan İlköğretim Okulunun bahçesine 24 derslikli okul yapımına katkısı oldu. Onun haricinde çok fazla bir katkı olmadı. Her zaman söylüyorum veren el olalım, alan el olmayalım. Ben arkadaşımızın hayrının kabulünü diliyor, teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Duygulu anların yaşandığı protokol sırasında, ağabeyi Hacı Osman Çolak'ı iki yıl önce trafik kazasında kaybettiklerini belirten Emrah Çolak ise "Uzun zamandır rahmetlinin adını nasıl yaşatabiliriz diye bir düşünce içerisindeydik. Osmaniye Valiliği'nin web sitesini ziyaret ettiğimde "Dedesi yapsın torunu okusun, babası yapsın çocuğu okusun" projesini gördük. Bunun üzerine valimizden randevu talebimiz oldu ve kendisini ziyaret ettik. Bu projede bizimde katkımızın olmasını ilettik. Rahmetli ağabeyimizin isminin yaşayacağı bu kutsal mekanda yetişecek çocuklarımızın vatana millete birer hayırlı evlat olarak yetişmesi en büyük temennimizdir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber