Batman'da 40 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

Batman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, iki ayrı noktada yaptıkları operasyonlarda, 40 bin 50 adet gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi hakkında yasal işlem yapıldı. Firari olan bir kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Batman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Siirt yolu üzeri Çöplük Kavşağı civarında yaptığı yol kontrollerinde şüphelendikleri bir aracı durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayarak kaçan araç, girdiği tarla içerisinde hareket kabiliyetini kaybederek durdu. Araçta yapılan aramada, toplam 20 bin 200 paket Prestige marka gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Araç içerisinde bulunan şüpheli şahıslar C.G. (31) ve B.G. (41) yakalanarak gözaltına alındı.

Aynı yol üzerinde bulunan Aydınkonak Kavşağı civarında da görevli ekiplerce durumundan şüphelenilen ve dur ihtarına uymayarak kaçan araç, Bayındır Mahallesi Oduncular Sitesi içerisinde kıstırıldı.

Aracı durdurduktan sonra kaçan araç sürücüsü Y isimli şahıs izini kaybettirirken, araç içerisinden inerek kaçmaya çalışan S.T. (19) isimli şahıs yakalandı.

Araçta yapılan aramada toplam 10 bin 850 paket Prestige marka gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. İki operasyonda ise toplam 40 bin 50 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Firari olan bir kişinin ise yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber