Şehit babaları acıya ortak oldu

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan piyade uzman çavuş Regaip Şahin'in (25) ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki şehit babası da Şahin'in babasına taziye ziyaretinde bulunarak acısını paylaştı.

Vali Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş, İl Jandarma Komutanı Ahmet Adnan Şimşiroğlu ile birlikte şehidin Serdivan ilçesi 32 Evler Mahallesi Duru Sokak'taki evine geldi. Büyük ve diğer protokol üyeleri, evin önünde kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul eden şehidin babası Hayrettin Şahin ve akrabalarına üzüntülerini dile getirdi.

Vali Büyük, şehidin cenazesinin Van'da düzenlenecek törenin ardından Sakarya'ya getirileceğini söyledi. Acıları kapanmadan yenilerinin geldiğini ifade eden Büyük, "Allah sabırlar versin. Devletimiz her şeyiyle sizin yanınızdadır. Vatan, bayrak, din, her şeyin ayakta kalması bu şehitler sayesinde oluyor. Şehidimiz mübarek Ramazan ayında ulvi bir görev ifa ediyordu. Şehit ailesi olmak büyük bir onurdur. Bu vatan şehitlerimiz sayesinde bizlere miras kaldı. Bizler de bu mirasa en iyi şekilde sahip çıkacağız.'' dedi. Vali Büyük, yarın düzenlenecek törenle şehide son görevlerini yapacaklarını belirtti.

Öte yandan Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Piyade Onbaşı Mehmet Kıran'ın babası Mehmet Kıran ile Şırnak'ın Uludere ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Caner Kesimal'ın babası İrfan Kesimal da şehit babasına taziye ziyaretinde bulunarak acısını paylaştı.

Ankara'da askerlik yapan şehidin kuzeni Oğuz Şahin de birliğinden izin alarak cenaze evine geldi. Yakınlarına sarılıp gözyaşı döken ve baygınlık geçiren Şahin'e, sağlık görevlileri müdahale etti.

Şehit piyade uzman çavuş Regaip Şahin, yarın 32 Evler Hacı Bayram Camisi'nde düzenlenecek törenin ardından Serdivan Şehitliği'nde toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber