Kuran'ı Kerim okumayı öğrenen çocuklar iftarda buluştu

Amasya Suluova Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SUYADDER) tarafından organize edilen yaz Kuran kurslarında Kuran'ı Kerim okumayı öğrenen 120'si erkek 55'i kız olmak üzere toplam 175 öğrenciye iftar yemeği verildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 06:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz, Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları Suluova Müftüsü Hüseyin Okuş ve cami görevlilerinin de katıldığı programda coşkulu anlar yaşandı. Suluova Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları kurslarda görev alan cami görevlilerine hediyelerini verdi ve ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Yetkililer tarafından Kuran'a geçen çocuklara da hediyeleri takdim edildi. Çocukların heyecanlı ve oldukları gözlendi.

Dernek Başkanı Seyfi Güler, "Dernek yetkilisi arkadaşlarımızla toplantımızda bu mübarek Ramazan ayında nasıl bir faaliyet yapabiliriz diye düşündük, sonrasında ise ellerinde Kuran her sabah camiye giden bu yavrucaklar aklımıza geldi. Bu senede bu çocukları sevindirelim istedik ve Müftülükle görüştük Kuran'a geçen 120'si erkek 55'i kız olmak üzere toplamda 175 öğrencileri olduğunu söylediler biz de aileleriyle birlikte Kuran'a geçen bu yavrucakları iftar yemeğine davet ettik sağ olsunlar kırmadılar geldiler. Güzel bir program oldu. Amacımıza ulaştık." şeklinde konuştu.

Cami görevlilerinden Yusuf Fırat ise duygularını şu cümlelerle ifade etti: "Kuran kurslarında öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarıyla ilgileniyoruz adeta bizim kendi çocuklarımızdan farkları kalmıyor, çocukların Kuran'ı Kerim'i öğrenmedeki bu istekleri bu çabaları bizleri de çok mutlu ediyor, bu iftar yemeğinde de onları böyle mutlu görmek beni çok duygulandırdı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber