Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı

Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Programı kapmasında, 8 ülkeden 30 öğrenci Çanakkale'yi ziyaret etti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Temmuz 2012 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kurumu (thk) Genel Başkanlığı'nın üyesi olduğu Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi Teşkilatı'nın düzenlediği programa katılan ABD, Avustralya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Hong Kong, Hollanda ve İngiltereli öğrenciler, ilk olarak "Troya" adlı filmde kullanıldıktan sonra kordon boyunda sergilenen Troia Atı'nı ziyaret etti.

Öğrenciler ve thk Çanakkale Şube Başkanı Metin Sarf, daha sonra Vali Güngör Azim Tuna ile görüştü.

Tuna, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, binlerce yıllık tarihin dönüm noktası olabilecek savaşlara tanıklık etmesi, birçok eski medeniyete ev sahipliği yapması dolayısıyla Çanakkale'nin önemli bir kent olduğunu söyledi.

Eskiden savaşlarıyla tanınan güzel coğrafyada, bugün barış ve dostluk içinde yaşadıklarına işaret eden Tuna, "Çanakkale Savaşları'na katılan ülkelerin vatandaşları her yıl buraya geliyor ve birlikte anma törenleri yapıyoruz. Çanakkale, iki kıtayı bir araya getiren, aynı zamanda da dünyada eşsiz güzellikleri barındıran bölgelerden birisi. Kentimiz, adaları, Kaz Dağları, Türkiye'nin ikinci en uzun kıyıları, büyük turizm potansiyeliyle dünyanın en gözde mekanları arasında girmeye aday durumda" diye konuştu.

Vali Tuna, daha sonra öğrencilere hediyeler verip, anı fotoğrafı çektirdi.

Muhabir: Mehmet Bayer

Yayıncı: Kamuran Akkuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber