Yerel medya başarı ödülleri sahiplerini buldu

Afyonkarahisar'da 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında düzenlenen "Afyonkarahisar Yerel Medya Başarı Ödülleri"nde, AA muhabiri Mustafa Güngör "Ajans Haberciliği" kategorisinde 2'nci oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 06:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği organizasyonunda gerçekleştirilen, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Basın İlan Kurumu, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü İl Temsilciliği'nin desteklediği

"Afyonkarahisar Yerel Medya Başarı Ödülleri" töreni, AKÜ Konferans Salonu'nda yapıldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, törende yaptığı konuşmada, basında sansürün kaldırılışının üzerinden 104. yıl geçtiğini ancak olağanüstü dönemlerde yine basının sansürle karşılaştığını kaydetti.

Sorumlu ve şeffaf basının yerini ve memleketin geleceği açısından önemini anladıklarını ifade eden Balkanlıoğlu, "(500 kaymakam hanım eli sıkmıyor) gibi abartılı, saçma sapan haberlerle taciz ve mağdur edilenler oldu. Demokratik ve şeffaf olmak, her şeyin kamuoyunun gözlerinin önünde olması, ülkenin gelişmesi ve demokratikleşmesi açısından çok önemli" dedi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, gazetecilerle uzun yıllardır iç içe hareket ettiklerini belirterek, her basın kuruluşuna ve mensubuna eşit mesafede yaklaştıklarını ancak belli kesimlerden haksız eleştiriler aldıklarını anlattı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da, bağımsız ve güçlü basının, Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir dünya devleti olma iddiasının temel dayanaklarından biri olduğunu vurguladı.

Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları da, 11 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya 200'ü aşkın eser katıldığını, seçici kurulun özenle çalışarak, ödüle layık görülen eserleri belirlediğini ifade etti.

Daha sonra haber, köşe yazısı, araştırma, sayfa düzeni, program gibi farklı dallarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

"Karda 25 saat mahsur kaldılar" fotoğrafıyla "Ajans Haberciliği" kategorisinde 2'nci olan AA muhabiri Mustafa Güngör de, ödülünü aldı.

Muhabir: Serdar Yılmaz / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber