Bingöl Belediyesi Zabıta ekipleri iş yerlerini denetliyor

Bingöl Belediyesi Zabıta ekipleri, Ramazan ayında denetimlerini sıklaştırdı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Serdar Atalay, gazetecilere yaptığı açıklama, halkın güven ve huzur içerisinde alış-veriş yapmasını sağlamak amacıyla işyeri denetimlerine Ramazan boyunca aralıksız devam edeceklerini belirtti.

Herkesin topluma karşı olan sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

"Hepimiz kentte yaşamanın bir gereği olarak bir iş yaparak toplumun ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yaptığımız işi en iyi şekilde ve kurallara uygun olarak yapmak durumundayız. Özellikle insan sağlığını ilgilendiren konularda çok daha hassas ve dikkatli olmalıyız. Bingöl Belediyesi olarak insan sağlığını ilgilendiren konularda çok duyarlıyız. Şehir sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın huzur içerisinde alış verişlerini yapabilmeleri için özellikle gıda üretim ve satışının yapıldığı işyerlerini sıkı bir şekilde denetleyeceğiz. Amacımız esnafımıza ceza yazmak değil, uyararak kurallara uymalarını sağlamaktır."

Denetimlerin ağırlıklı olarak kasaplar, et ve et ürünleri satan marketler, fırınlar ve lokantalara yönelik yapıldığını anımsatan Başkan Atalay, yapılan denetimlerde, halk sağlığı açısından ciddi problemlerle karşılaşılmadığını kaydetti.

Vatandaşları tüketim konusunda bilinçli olmaya davet eden Başkan Atalay,

--Alış-veriş yaparken ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka bakmaları gerekiyor. Denetimlerde ayrıca iş yerlerinin genel temizliği, portör muayene karneleri, hafta sonu çalışma ve tatil ruhsatları, İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatları, ustalık belgeleri ve hijyen durumları da kontrol ediliyor-- diye konuştu.

Muhabir: Abdullah Çelik/Nail Kadırhan

Yayıncı: Behçet Güngör

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber