Askerler çobanları dövüp koyun çaldı

Van'da sınırı geçen İran askerleri çobanları dövüp, 238 koyununu gasbetti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çaldıran ilçesinin Soğuksu köyünde oturan Mehmet ve Seyfettin Bingöl isimli amca çocukları, 7 Temmuz günü sınırı yasadışı geçen İran askerlerinin Türkiye topraklarında otlanan 238 koyunlarını gasbettiklerini ileri sürdü. Koyunları alan İran askerlerinin çobanlarını da dövdüklerini belirten Seyfettin Bingöl, Türk askerlerinin olmadığı zaman İran askerlerinin sık sık sınır ihlalini yaparak Türkiye tarafına geçtiklerini kaydetti.

Koyunların 10 aileye ait olduğunu da söyleyen Bingöl, olayı aynı gün Çaldıran Kaymakamlığı'na bildirmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını söyledi. Kaymakamlığın iletişim hatlarında yaşanan sıkıntılardan dolayı İran yetkililerine bir hafta sonra ancak durumu bildiren bir faks çektiğini de kaydeden Bingöl, "Birçok yere başvurduk. Ancak bize söylenen tek şey 'bekleyin.' Aradan yaklaşık 20 gün geçti. Halen bir sonuç alamadık. Gerçekten çok mağduruz" dedi.

Bu tür olayların önceki yıllarda da sık sık yaşandığını anlatan Mehmet Bingöl ise, "Yetkililerin devreye girmesiyle İran tarafı 'toprak bastı' adı altında bir miktar para aldıktan sonra hayvanlarımızı bize geri veriyordu. Ancak bu kez bunu yapmadıklar. Olaydan hemen sonra köyden İran tarafına geçenler hayvanlarımızı gördüklerini söylediler. Ancak şimdi gidenler hayvanlarımızın bir süre bekletildikten sonra gümrük kanalı ile İranlı tüccarlara sattıklarını ifade ediyorlar" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber