'Polisiz' deyip götürdüler!

İstanbul'da yaşayan yakut ve zümrüt işiyle uğraşan işadamı avukatına, 'polis tarafından götürülüyorum' dedikten sonra sırra kadem bastı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 08:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da yaşayan yakut ve zümrüt işiyle uğraşan Azerbeycanlı İşadamı Fuad Talibov, avukatını telefonla arayarak, "Beni polis aldı. Ankara Terörle Mücadele'ye götürüyorlarmış" dedi. Bir daha da kendisinden haber alınamadı. Ankara'ya giden avukat, Talibov'un izine burada rastlamayınca İstanbul Polisi'ne gitti. Ancak bir sonuç alamadı. İşadamının Azerbaycan'da yaşayan ailesinin talebi üzerine avukat 3 gündür haber alınamayan işadamı için savcılığa kayıp başvurusunda bulundu.

İstanbul'da yaşayan 36 yaşındaki İşadamı Fuad Talibov, avukatını cep telefonundan arayıp "Beni polis aldı. Ankara Terörle Mücadele'ye götürüyorlarmış"dedi. Avukatı da zümrüt ve yakut ticareti yapan Fuad Talibov'a "Cep telefonunu yanındaki polislere ver " dedi. Ancak Talibov'un yanıtı, "Sadece bir defa telefonla görüştürüyorlar" oldu. Ardından da cep telefonu kapandı. Avukat tekrar tekrar arasa da Talibov'un telefonuna ulaşamadı. Durumdan şüphelenip Azerbaycan'daki aileyi haberdar etti. Bakü'de öğretim görevlisi olan anne de telefona oğluna ulaşmayı denedi. Ancak o da başarılı olamadı. Talibov Ailesi'nin talebi üzerine avukat Ankara Emniyet Müdürülüğü'ne giderek, Fuad Talibov'un gözaltına alınıp alınmadığını sordu. Yabancılar Şubesi de dahil olmak üzere hiç bir yerde Talibov'un izine rastlanmadı. Avukat ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube,Terörle Mücadale, Ahlak ve Yabancılar Şube'lerine başvurarak Talibov'un izini sürdü. Güney Afrika'da ve Kazakistan'da zümrüt, yakut gibi değerli taşların çıkartıldığı maden ocakları da bulunan İşadamı Fuad Talibov'un bulunması için ailesi adına İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Savcılık hemen dilekçeyi işleme aldı ve acil olarak İstanbul Asayış Şubesi Kayıplar Büro Amirliği'ne yazılı talimat gönderdi. Kaçırldığı tahmin edilen İşadamı Talibov'un cep telefonuna ait dökümler mercek altına alındı. Polis şimdi heryerde Azeri Talipov arıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber