CHP'li Baydar KPSS'yi sordu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili 3 soru önergesi sundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplaması için TBMM'ye sunulan soru önergelerinde bir dershane tarafından sınav sorularının önceden dağıtılması iddiaları, ÖSYM tarafından ücretsiz dağıtılan sınav seti (kalem-silgi-peçete gibi), sınavdan bir gün önce internet sitelerinde cevapların aranma sayısındaki artış konuları yer aldı.

CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'ın KPSS ile ilgili sunduğu soru önergelerinde; ?KPSS sorularını hazırlayanlar kimlerdir?, Bu kişilerin unvanları ve görevleri nelerdir?, Bu kişilerin herhangi bir dershane ile bağı var mıdır?, 2002-2012 yılları arasında ÖSYM tarafından yapılan sınavlardan kaçı iptal edilmiştir? Bu sınavların iptal edilme nedenleri nelerdir?, 2012 KPSS için ikametgâh adreslerinin dışında başka bir sınav merkezinde sınava giren aday sayısı nedir?, ÖSYM tarafından hangi ihale şartlarına göre sınav seti temin edilmektedir?, Sınav setinin temini hangi firma veya firmalardan sağlanmaktadır?, Sınav setinin toplam maliyeti ne kadardır?, Sınava giren adaylardan alınan toplam sınav ücreti ne kadardır?, Adaylardan alınan sınav ücretinin ÖSYM tarafından harcaması yapılan kalemleri nelerdir?, Harcama sonrasında ÖSYM'nin bütçesinde kalan miktar nedir?, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından, araması gerçekleştirilen kelimelerin hangi IP adreslerinden yapıldığı konusunda bir çalışma yapılmış mıdır?, TİB tarafından bu tarz bir çalışma yapılmışsa hangi bölgelerden ve kaç farklı kullanıcı tarafından bu kelimeler hangi zaman aralığında aranmıştır?, TİB tarafından bu tarz bir çalışma yapılmamış ise bunun nedeni veya nedenleri nelerdir?? soruları yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber