Samsun Kent Müzesi eylülde açılıyor

Samsun'da kentin doğal ve kültürel mirasını 7'den 70'e herkese tanıtmak amacıyla başlanan 'Kent Müzesi' kurma çalışmaları devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Kent müzelerinin her şehirde mutlaka olması gereken önemli bir kültür projesi olduğunu söyleyen Yılmaz, bu müzelerin gelişen ve güncellenen müzeler olduğunu ifade etti. Yılmaz, ?Samsun halkı ya da dışarıdan birisi bu müzeyi ziyaret ettiğinde geçmişte yaşanıp unutulmuş, ancak bu kent için o zaman son derece önemli olan olayları, gelişmeleri yeniden hatırlayıp bunun heyecanını yaşamalı bence. Bu müzeler bir nevi tarihi geçmişin hafıza kayıtları gibi olmalı. Bunları verirken de mümkün olduğu kadar ziyaretçileri içine alıp, heyecanlandırıp interaktif bir şekilde kent geçmişini öğretebilmelidir.? dedi.

Türkiye'nin diğer büyükşehirlerinde bu müzelerden bulunduğunu ve bunların o kentlerdeki sosyokültürel ve turizm alt yapısına büyük katkı verdiklerini düşündüğünü dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Kent Müzesi bir eksiğimizdi. Devlet Demir Yolları'na ait eski Demirspor Lokali'ni bu amaçla bir protokol ile devraldık. Buraya modern bir kent müzesi yapıyoruz. Samsun M.Ö. 300 yılında bir balıkçı kasabasıymış. Bu kasabanın küçük bir maketini orada göreceksiniz. İnsanlar bu müzede, Samsun'un küçük bir balıkçı kasabasından büyük bir kente nasıl dönüştüğünü görecekler. Sanattan kültüre, ticaretten sanayiye kadar bütün kentin 2 bin yıllık tarihini maketler halinde ve farklı interaktif uygulamalarla bir görsel şölen ve etkileşim içinde seyredecekler.?

İhalesi 9 Eylül 2011 tarihinde yapılan Samsun Kent Müzesi'nin bu yıl Eylül ayı içerinde tamamlanarak ziyarete açılması planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber